9 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa alegi un caine drept animal de companie


Micutul tau viseaza sa aiba un caine drept animal de companie si iti repeta acest lucru de fiecare data cand are ocazia? Ati urmarit impreuna serialul Lassie si va doriti un prieten de nadejde pe care sa va bazati in [...]


Micutul tau viseaza sa aiba un caine drept animal de companie si iti repeta acest lucru de fiecare data cand are ocazia? Ati urmarit impreuna serialul Lassie si va doriti un prieten de nadejde pe care sa va bazati in orice moment? Poate ca nu veti avea norocul de a fi salvati din situatii problematice, dar a fi stapanii unui caine poate reprezenta o experienta extraordinara.

Traditia oamenilor de a-si mari familia cu un caine este mai veche de 12.000 de ani. Indiferent de rasa, marime sau aspect, oamenii au cautat un prieten necuvantator alaturi de care sa impartaseasca momente speciale din viata lor.

Loiali si foarte iubitori, cainii atrag simpatia si iubirea celor mici, ei fiind cei care au capacitatea extraordinara de a stabili o legatura speciala cu animalul de companie.

Inainte de a include in familie un nou membru, trebuie sa stii urmatoarele lucruri insa:

1. Ingrijirea unui caine necesita timp

Da, puteti avea o multime de satisfactii, iar timpul si efortul pe care il veti depune pentru a ingriji un animal vor fi recompensate de afectiunea si loialitatea pe care o veti primi. Chiar si asa, ganditi responsabil. Daca lucrati mult, iar copilul este la scoala, micului prieten necuvantator ii va fi greu sa stea singur si nu va rezista fara sa iasa la plimbare.

2. Animalul de companie trebuie sa iasa din casa

Daca sunteti o familie ocupata, dar cu toate acestea va doriti un caine, luati in considerare varianta angajarii unei persoane care sa se ocupe de animalul vostru de companie. In mod cert aveti un vecin care iubeste necuvantatoarele si care este dispus sa se ocupe cateva ore pe zi de noul membru al familiei. In plus, puteti fi intelepti in momentul in care alegeti o rasa si puteti alege un caine care nu necesita grija permanenta.

3. Catelul are nevoie de spatiu

Oricare ar fi rasa pentru care optati, ganditi-va ca aceasta trebuie sa se potriveasca atat cu stilul vostru de viata, cat si cu spatiul inconjurator. Daca locuiti intr-un apartament mic si alegeti un caini de dimensiuni mari, in scurt timp vor aparea nemultumiri. Catelul va avea probleme de sanatate, se va plictisi si va incepe sa distruga bunurile familiei daca se va simti ingradit. Un caine mare este potrivit, in general, pentru o casa pe masura si o curte in care sa se poata desfasura fara impedimente.

4. Clima este importanta

Din nou, alegerea unei rase este extrem de importanta. Nu o ignorati, mai ales daca aveti de gand sa lasati catelul afara, in curte.

5. Puiutii sunt adorabili, dar necesita multa atentie

Puii sunt cei care au nevoie de cea mai mult grija si atentie, mai ales ca trebuie s-o luati de la zero cu “dresajul”. Mic fiind, prietenul necuvantator trebuie sa invete regulile casei, ce are si ce nu are voie sa faca, de ce nu trebuie sa roada pantofii si… lista poate continua. Daca nu aveti suficient timp pentru a va ocupa in mod corespunzator de aceste aspecte, adoptati un caine adult, care stie deja cum stau lucrurile intr-un apartament sau intr-o casa mai mare.

6. Locuinta necesita reamenajare

Inainte de orice, asigurati-va ca ati cumparat suficiente jucarii cauciucate pe care sa le poata mesteca micutul patruped nazdravan. In al doilea rand, feriti obiectele scumpe de dintii lui. De asemenea, nu lasati medicamentele si produsele chimice la indemana, deoarece cateii sunt curiosi si-si baga nasucul peste tot.

7. Medicul veterinar este prietenul vostru (si al lui)

Un carnet de sanatate in care se noteaza vaccinurile si toate vizitele este indicat daca va doriti sa mentineti sanatatea patrupedului. Mergeti in mod regulat la cabinet si consultati-va cu veterinarul daca observati schimbari legate de starea prietenului vostru necuvantator.

8. Cumparati o lesa potrivita

O lesa necorespunzatoare ii poate face rau cainelui. Daca este prea mica sau prea mare ii poate cauza rani, ii pot dauna mersului si ii poate cauza schimbari de comportament.

9. Distrati-va!

Amintiti-va ca includeti un nou membru in cadrul familiei pentru a va distra si pentru a avea un sufletel prietenos de care sa va bucurati impreuna.

Aveti un animal de casa? Cum va descurcati cu ingrijirea lui? Cum v-ati hotarat sa-l includeti in familie? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies