9 nume de copii interzise in Noua Zeelanda


Parintii din Noua Zeelanda care au tendinta sa devina mult prea creativi in legatura cu numele copiilor lor ar putea avea probleme cu guvernul statului, care a publicat o lista oficiala formata din 102 nume pentru copii, interzise prin lege. [...]


Parintii din Noua Zeelanda care au tendinta sa devina mult prea creativi in legatura cu numele copiilor lor ar putea avea probleme cu guvernul statului, care a publicat o lista oficiala formata din 102 nume pentru copii, interzise prin lege.

Directia de Evidenta a Populatiei din Noua Zeelanda a respins recent cererile a trei cupluri care isi doreau ca micutii lor sa poarte numele Lucifer. Nu a fost prima situatie de acest tip cu care s-a confruntat institutia si astfel, pentru a evita situatii asemanatoare, guvernul a intocmit o lista cu nume pe care parintii nu au voie sa le foloseasca pentru a-si boteza copiii.

In ultimii doi ani, Baron (Baron), Bishop (Episcop), Duke (Duce), General (General), Judge (Judecator), Justice (Justitie), King (Rege), Kinght (Cavaler) si Mr (Domn) au fost adaugate pe lista neagra a numelor din Noua Zeelanda.

Nici numele Messiah (Mesia) nu este acceptat. Cat despre titulaturi formate din simple litere precum C, D, I sau T nici nu incape vorba.

In ceea ce priveste imaginatia parintilor, se pare ca aceasta este fara limite deoarece ei nu s-au oprit doar la a-si dori nume bizare pentru copiii lor – unii au mers mai departe de-atat si au facut cereri pentru a-si boteza copiii . (punct), * (asterisk) sau / (slash).

Interesante la Directia de Evidenta a Populatiei din Noua Zeelanda sunt criteriile folosite pentru interzicerea anumitor nume din tara. De exemplu, pe lista anterior mentionata nu se regaseste numele Violence (Violenta), cu toate ca acesta nu are o conotatie tocmai pozitiva. Mai mult decat atat, este cunoscut cazul unei fetite pe care parintii au botezat-o Talula Does The Hula from Hawaii (Talula Face Dansul Hula din Hawaii), care la varsta de noua ani l-a schimbat deoarece nu mai suporta ironiile celor din jur.

Se pare ca Noua Zeelanda nu este singura tara din lume in care populatia poarta nume dintre cele mai bizare. In anul 2007, un judecator din Republica Dominicana a intocmit, la randul lui, o lista cu nume interzise sustinand ca acestea sunt fie rusinoase, fie neclare. Printre ele se numara Querida Piña ( Ananas Drag) sau Tonto Ruiz (Fraier Ruiz).

Nici Romania nu se lasa mai prejos la capitolul nume ciudate, printre cle mai amuzante alegeri ale parintilor numarandu-se prenumele Strugurel, Portocala, Ministru, Lamaia, Politia, Justitia sau Semafor.

Legile din tara noastra nu interzic insa alegerea unui nume, invocand ca fiecare cetetean are dreptul la libera exprimare. Cu toate acestea, in cazul in care o persoana este nemultumita de numele pe care i l-au ales parintii la nastere, ea il poate schimba. Desigur, exista o serie de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca, printre care:

• numele este format din expresii indecente sau ridicole
• ofiterii de stare civila au produs o eroare din neatentie sau necunoastere a reglementarilor legale in materie
• prenumele purtat este specific sexului opus

Ce parere ai despre numele bizare pe care le-a interzis statul din Noua Zeelanda ? Crezi ca in Romania ar trebui aplicata o lege asemanatoare? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies