Un copil de 12 ani a ajutat-o pe mama lui sa nasca in siguranta


Exista nenumarate povesti extraordinare despre sarcini si nasteri, iar aceasta este una dintre ele. Un baiat de 12 ani din Canada a asistat-o pe mama lui in noaptea in care trebuia sa nasca, iar fratiorul lui a venit pe lume [...]


Exista nenumarate povesti extraordinare despre sarcini si nasteri, iar aceasta este una dintre ele. Un baiat de 12 ani din Canada a asistat-o pe mama lui in noaptea in care trebuia sa nasca, iar fratiorul lui a venit pe lume in siguranta datorita priceperii si curajului de care a dat dovada.

Daca pana acum ii faceai observatie copilului tau ca sta pana tarziu in fata televizorului, s-ar putea sa renunti la acest obicei in momentul in care vei afla povestea lui Gaelan Edwards: baiatul de 12 ani din Canada este exemplul perfect al faptului ca invataturile de pe micul ecran pot fi utile in viata de zi cu zi.

Intr-o noapte ca oricare alta, Gaelan se uita la televizor. La ora 2 a auzit-o pe mama lui strigandu-l si spunandu-i ca a intrat in travaliu. Conform The Globe and Mail, capul bebelusului se vedea deja, iar baiatul a fost nevoit sa actioneze fara sa stea prea mult pe ganduri.

Totul va fi bine“, i-a spus el mamei si a trecut la treaba.

De unde a stiut ce trebuie sa faca? A citit carti in care era explicat procesul nasterii si s-a uitat la seriale despre activitatile din spitale. Acoperit cu sange si lichid amniotic pana la coate, el a sprijinit capul bebelusului de antebrat si i-a spus mamei sa impinga. A tras bebelusul de umeri si, fara sa-i spuna cineva, a fugit in bucatarie sa ia o foarfeca pentru a taia cordonul ombilical al micutului.

In final, el a infasurat copilul intr-o patura, a sunat-o pe una dintre cele mai bune prietene ale mamei lui si s-a spalat pe maini.

A fost destul de scarbos, dar si foarte tare sa-l tin in brate pe fratele meu“, spune Gaelan.

Copilul de 12 ani spune acum ca vrea sa urmeze o cariera in medicina si ca spera sa se descurce si atunci, la fel de bine cum s-a descurcat acum.

related posts

Modifică setările cookies