Activitati de Paste pentru copii: organizeaza-i micutului tau o vanatoare de oua


Pentru copiii de peste ocean, nu exista Paste fara vanatoare de oua. Cu toate ca nu sustinem neaparat imprumutarea obiceiurilor din alte tari, credem ca aceasta activitate este foarte interesanta si amuzanta pentru micutii din Romania, asa ca vrem sa [...]


Pentru copiii de peste ocean, nu exista Paste fara vanatoare de oua. Cu toate ca nu sustinem neaparat imprumutarea obiceiurilor din alte tari, credem ca aceasta activitate este foarte interesanta si amuzanta pentru micutii din Romania, asa ca vrem sa te invatam cum sa o organizezi.

O vanatoare de oua poate fi organizata in interior, dar si in exterior. Gradinile sunt locuri ideale pentru aceasta activitate, mai ales daca vremea de afara este frumoasa si insorita.

Uite ce trebuie sa faci ca sa ii oferi nazdravanului tau o seisune de joaca de neuitat cu ocazia Invierii Domnului:

Citeste si: Activitati de Paste pentru copii. Cum vopsesti corect ouale impreuna cu micutul tau

1. Decoreaza casa si curtea cu baloane colorate si umplute cu heliu, statuete in forma de ipeuras si obiecte tematice.

2. Ascunde oua de ciocolata sau oua de plastic care sa contina surprize in interior in diferite locuri strategice si scrie biletele de felicitare pe unul dintre ele.

3. Ia in considerare varsta celor mici si plaseaza comoara astfel sa nu fie nici prea greu, nici prea usor de gasit.

4. Aseaza o masa pe care sa poti aseza pungute albe, markere colorate si abtipilduri. Inainte de a incepe vantoarea, le poti sugera celor mici sa-si personalizeze saculetul, pe care il pot lua acasa daca vor.

5. Dupa terminarea competitiei, intreaba-i pe copii cine are oul cu biletelul de felicitare si ofera-i un dar special.

6. Pregateste apa, racoritoare si gustari pentru cei mici. Efortul fizic ii va epuiza si vor avea nvoie de un timp in care sa-si recapete fortele inainte de a se bucura de comorile gasite.

Citeste si: Cadouri de Paste pentru copii. Ce sa-i daruiesti micutului tau de Iepuras

Cate sfaturi suplimentare:

- Stabileste inca de la inceput niste reguli pe care sa le urmeze cei mici. De pilda, activitatea poate fi contra-cronometru si ii poti ghida chiar tu spre locurile in care au fost ascunse ouale.

- Grupeaza-i pe cei mici cu cei mari, pentru ca toti copiii sa aiba sanse egale de a gasi premii.

 Nu in ultimul rand, spune-le celor mici ca activitatea este una distractiva. Nu competita este cea importanta ci petrecerea timpului alaturi de prieteni si familie intr-un mod amuzant si placut. Paste fericit si distractie placuta!

related posts

Modifică setările cookies