Cum alaptezi corect bebelusul. Cateva reguli pe care orice mamica trebuie sa le stie


Stim cu totii ca laptele si dragostea de mama nu pot fi inlocuite cu nimic pe lumea asta, asa ca alaptatul in primele luni de viata este foarte important. Laptele matern este singura hrana adaptata nevoilor nou-nascutului si sugarului tau: [...]


Stim cu totii ca laptele si dragostea de mama nu pot fi inlocuite cu nimic pe lumea asta, asa ca alaptatul in primele luni de viata este foarte important.

Laptele matern este singura hrana adaptata nevoilor nou-nascutului si sugarului tau: garanteaza o dezvoltare buna, se digera foarte usor, pastreaza intact continutul in vitamine si saruri minerale, contine anticorpi si enzime care apara nou-nascutul de boli.

Tu si minunea din viata ta trebuie sa invatati, fiecare in felul sau, modul de alaptare corect. Iti oferim mai jos cateva sugestii care te pot ajuta.

- Este absolut necesar sa fii calma, sa nu fii tulburata de nimeni si de nimic in timpul alaptarii.
- Pune nou-nascutul la san inca din primele 2-4 ore dupa nastere.
- Asigura-te ca ai unghiile taiate scurt, parul este prins si incearca sa nu folosesti deodorant sau parfum.
- Pune nou-nascutul la san imediat ce s-a trezit, altfel va deveni nervos si nu va prinde bine mamelonul, va inghiti mult aer, va suge cu intreruperi, fara vigoare sau chiar va adormi la san.

Citeste si: 9 lucruri pe care toate femeile insarcinate trebuie sa le stie despre alaptare

Introdu mamelonul si areola in gura sugarului – numai asa presiunea exercitata de miscarile de supt face sa vina laptele prin canalele de scurgere (canale galactofore).

- Nu indeparta niciodata sugarul de la san.
- Daca nu a golit sanul si s-a saturat deja, laptele ramas trebuie sa-l mulgi cu mana sau cu pompa, asigurand astfel productia de lapte pentru masa viitoare.
- Hidrateaza-te bine inainte, in timpul si dupa alaptare.
- Dupa supt, tine-l pe micut 3-5 minute in brate, cu burta lipita de trupul tau, pentru a evacua aerul din stomac.

Fiecare mamica simte cum este bine sa alapteze piciul, asa ca sfaturile noastre sunt doar niste repere simple pentru ca tu sa stii de unde sa incepi.

Tu poti alege ce varianta crezi ti se potriveste. Oricum ar fi, asigura-te ca piciul iti simte caldura si astfel va sti ca nimic rau nu i se va intampla!

related posts

Modifică setările cookies