Afla cum tii copilul la distanta de pericolele internetului


Mediul online este una dintre cele mai mari minuni ale epocii noastre. Nu la fel gandesti insa atunci cand ai copii. Afla cum sa-i feresti pe cei mici de pericolele ce se ascund in spatele unor pagini web. Internetul este [...]


Mediul online este una dintre cele mai mari minuni ale epocii noastre. Nu la fel gandesti insa atunci cand ai copii. Afla cum sa-i feresti pe cei mici de pericolele ce se ascund in spatele unor pagini web.

Internetul este astazi indispensabil vietii moderne. Insa tot aici fluxul de informatie este urias si imposibil de controlat in totalitate, ceea ce se traduce prin probleme pentru tine si nazdravanii tai.

Nu te sfatuim sa le refuzi accesul la internet, ci sa-l monitorizezi atent, pentru a-ti putea proteja copiii. Afla cum sa faci din internet un mediu sigur de informatie si distractie inofensiva pentru picii tai.

1. Plaseaza computerul intr-un loc de unde poti observa cu usurinta atunci cand copiii il folosesc. Nu e o idee buna sa-i iei micutului un computer numai al lui sau sa-l lasi sa-l foloseasca in camera lui, pentru ca atunci pustiul ar putea viziona anumite siteuri sau interactiona cu diferite persoane fara ca tu sa afli.

2. Verifica sectiunea History a computerului. Daca odrasla ta incearca sa ascunda ceva, s-ar putea sa stie cum sa stearga cautarile recente. Dar daca tu stii cand au stat pe net, vei observa perioadele de timp lipsa din sectiunea History si il vei confrunta cu ce ai gasit (sau n-ai gasit).

3. Instaleaza un software care sa blocheze accesul la contiunt neadecvat copiilor. Exista si variante gratuite de software sau poti cumpara unul foarte eficient, care sa functioneze ca un filtru pentru inlaturarea siteurilor destinate adultilor. Asigura-te ca vei folosi parole puternice si schimba-le periodic.

4. Vorbeste cu micutul si stabileste limite. Aceste reguli pot rezolva adesea o problema inainte ca ea sa apara.
Invata-l sa navigheze pe internet intr-un mod sigur.

Stai pe net impreuna cu piticul si lasa-l pe el sa preia explorarea virtuala. Vizitati unele siteuri educative pentru copii. Le va tine minte si va sti unde sa caute altadata cand tu vei fi prea ocupata pentru a sta langa el.

Spune-i ca si alti oameni folosesc internetul asa cum o faceti si voi si explica-i ca e greu sa ne dam seama daca toti acei oameni spun adevarul sau mint cand vorbesc despre ei insisi sau cand afirma un lucru.

Avertizeaza-l pe micut sa nu dea nimanui de pe net adresa de acasa, numerele de telefon ale parintilor sau rudelor, sa nu trimita poze cu el si sa nu se intalneasca cu cineva fara permisiunea ta si a lui tati.

Invata-l sa nu viziteze siteuri sau sa raspunda mesajelor care par dubioase ori infricosatoare si incurajeaza-l sa vorbeasca cu tine sau cu educatoarele de la gradinita in cazul in care a dat de un site cu imagini care l-au tulburat, pe care nu le-a inteles sau i s-au parut ciudate.

Atentie! Daca ai observat ca nazdravanul a primit messaje cu continut defaimator, salveaza-le si contacteaza furnizorul tau de internet si politia.

Ai incredere in copilul tau si in capacitatea lui de discernamant. Repeta-i constant ce e bine si ce e rau, invata-l sa pretuiasca adevaratele valori, fixeaza-i in memorie principii de viata sanatoase si va veni o vreme cand il vei putea lasa sa navigheze nestingherit pe internet. O vreme cand, datorita tie, va sti cum sa-si poarte singur de grija. winking

related posts

Modifică setările cookies