Afla cum tratezi scaderea apetitului sexual


“Nu am chef azi!” Ai gandit asta de multe ori si ai invocat oboseala ca principal motiv. Nu e nimic anormal sa iti lipseasca dorinta. Problema apare in cazul in care libidoul se stinge de tot si daca tu, el [...]


“Nu am chef azi!” Ai gandit asta de multe ori si ai invocat oboseala ca principal motiv. Nu e nimic anormal sa iti lipseasca dorinta.

Problema apare in cazul in care libidoul se stinge de tot si daca tu, el sau voi amandoi sunteti nefericiti din aceasta cauza. In acel moment e bine sa ceri ajutor: fie celui de langa tine, fie unui medic.

Intr-o relatie de lunga durata, scaderea apetitului sexual este un lucru obisnuit de care se plang ambii parteneri. Nu e nimic iesit din comun, daca luam in considerare faptul ca o mare parte dintre cupluri jongleaza in fiecare zi cu stresul de la munca si responsabilitatile din familie. Intr-un asemenea carusel al rutinei, momentrul in care sa te simti sexy si plina de pasiune apare mai greu.

Uneori sexul e o adevarata provocare pentru ca il simtim ca un punct pe care trebuie sa-l bifam in lista de obligatii zilnice. Statisticile arata ca o treime dintre cuplurile casatorite sunt nemultumite de viata lor sexuala si cred ca au parte de prea putina actiune in dormitor.

De ce dispare libidoul?

In cazul in care simti ca apetitul pentru momentele intime a disparut timp de mai multe luni, e cazul sa faci o vizita la medic. Se poate ca lipsa “chefului” sa fie cauzata de o problema fizica sau o dereglare a organismului.

Nivelul de testosteron joaca un rol important in declansarea dorintei. La barbati, acesta scade dupa varsta de 60 de ani, in timp ce femeile care iau contraceptive se pot confrunta si ele cu o scadere a acestui hormon.

In cazul doamnelor, un rol foarte important il are si estrogenul. Daca acesta scade, lubrifierea vaginala se reduce, iar sexul devine un lucru neplacut.

Libidoul scade si in perioada alaptarii, daca iei antidepresive sau in cazul unui consum excesiv de alcool sau tutun.

Pe lista de vinovati care te tin departe de apropierea fizica poti trece si depresia, anxietatea si stresul.

Pana si pe anotimpuri putem da vina pentru lipsa libidoului. Studiile au aratat ca primavara are un efect benefic asupra dorintei, datorita zilelor mai lungi si a luminii mai puternice care stimuleaza activitatea creierului. In schimb, iarna nu ne prea indeamna la momente de tandrete.

Schimbari “mici” pentru dorinte “mari”

Nu pune activitatea sexuala pe planul doi si nu amana momentul intimitatii pentru weekend doar pentru ca acum ai o migrena. Invata sa iti faci timp pentru voi doi si sa il petreceti impreuna.

Incearca aromoterapia si uleiurile volatile care stimuleaza hipofiza, responsabila de secretia hormonilor in corp. Atunci cand aceasta nu lucreaza, scade libidoul. Uleiurile de iasomie si Ylang Ylang pot aduce schimbari in viata ta sexuala.

Comunicarea poate faci minui in viata de cuplu daca are loc la timp. Discuta cu partenerul de viata despre frustrarile pe care le simti in relatia voastra. Invata sa ii respecti dorintele, sa i le intelegi si sa il asculti atunci cand are ceva de spus.

Daca discutati deschis, veti gasi impreuna o cale de rezolvare a situatiei. winking

related posts

Modifică setările cookies