Hotararea de a te muta impreuna cu prietenul tau este un pas important in relatia ta. Foarte multe cupluri considera ca a imparti aceeasi casa este dovada dorintei reciproce de a imparti si aceeasi viata si, de ce nu, de a intemeia o familie in viitorul apropiat.
Iata ca vei deveni mamica si simti nevoia sa il observi pe viitorul tatic si in alte circumstante decat cele ocazionale. Aveti nevoie de acest spatiu comun in care, nu peste mult timp va aparea mica voastra comoara.
Uite cateva idei care te vor ajuta in mentinerea armoniei dintre voi odata ce ai hotarat sa faci acest pas:
1. Fiecare femeie simte nevoia unui spatiu intim, numai al ei, in care sa se simta in continuare stapana. Chiar daca acum nu poate fi vorba de un dormitor separat nu ar fi rau sa ai, totusi, un loc al tau unde sa te relaxezi, fie el si un fotoliu ori un scaun.
2. Convinge-l sa renunte la lenjeria intima care i-ar putea pune in umbra imaginea de barbat matur. Gandeste-te ca veti trece acum peste inca o etapa de acomodare, etapa in care doriti sa va convingeti ca aveti toate motivele sa fiti atrasi unul de de celalalt.
3. Ai foarte mare grija atunci cand vine vorba de calcat, spalat, aranjat haine. Desigur ca vei dori, din dragoste, sa fii cat mai grijulie si mai atenta cu hainele lui. Imagineaza-ti insa ca vor fi zile in care te vei intoarce si tu obosita acasa si poate nu vei avea timp sa faci toate aceste lucruri. Este posibil ca el sa perceapa acest fapt ca un semn al racirii relatiei dintre voi, ceea ce nu ar fi real. Mai bine, inca de la inceputul vietii in doi, incercati sa mentineti un echilibru intre nevoile voastre.
Citeste si: 3 factori de care trebuie sa tii cont cand vrei sa devii mamica
4. Pastreaza pentru inceput obiectele de ingrijire intima departe de ochii lui. Aparatul de epilat sau absorbantele nu reprezinta nimic rusinos sau anormal, insa nu toti barbatii sunt suficient de pregatiti sa dea ochii brusc cu ele langa spuma lor de ras.
5. Daca iti place sa bei anumite bauturi (sucuri naturale, dietetice) mai bine nu le cumpara cutie, ci la doza sau nu le depozita la indemana. Chiar daca prietenul tau nu este un amator al acestor bauturi, deoarece lui i-a “fost sete”, poti avea surpriza neplacuta de a te trezi brusc fara bautura preferata. Poti rezerva un loc in frigider pentru alimentele care nu sunt pentru uz comun, ci fac parte din dieta ta zilnica.
6. Surubele, cuisoare, sarme, piulite si alte multe minunatii gasite in locuri in care nu te-ai fi asteptat? Nici o problema. Bineinteles ca nu poti risca sa generezi o tragedie aruncandu-le. Cumpara un cos si pune-le in el. Astfel, ori de cate ori va intreba despre vreun obiect pe care l-a lasat la intamplare prin casa, ii vei putea arata unde sa-l caute.
Citeste si: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre vaccinul antigripal si sarcina
7. Fa mai multe chei de rezerva. Este foarte posibil ca mai ales la inceput sa piarda cateva seturi.
8. Nu pastra etichetele cu preturile lucrurilor pe care ti le-ai cumparat decat in cazul in care presupui ca vei ajunge in situatia de a dori sa le schimbi. Nu este necesar ca lui sa-i sara in ochi cat a costat noua ta rochie sau frumoasa pereche de pantofi.
9. Daca ai multe perechi de pantofi, gaseste-le un loc pentru depozitare asa incat intrarea in casa voastra sa nu arate cu cea intr-un magazin de incaltaminte. Una, doua perechi sunt suficiente pentru ochii vostri si ai musafirilor.
10. De proaspatul camin va ocupati numai voi: tu si el. Nu mama lui si nici a ta. Nimeni nu pune la indoiala talentul lor deosebit in a spala, a face curatenie sau mancare. Dar, daca nu doresti comparatii si disensiuni, cumpara o carte de bucate si experimenteaza. Pentru a va face reciproc o idee despre cum ar fi viata voastra impreuna, nimeni nu trebuie sa stea intre voi.
Citeste si: 9 lucruri pe care ar vrea sa le auda o femeie insarcinata
11. Fii foarte atenta la vizitele parintilor. Ei vor analiza cu ochiul critic al viitorilor bunici felul in care v-ati organizat. Evita orice discutie care ti-ar putea pune jumatatea intr-o postura nefavorabila si convinge-i ca sunteti un cuplu fericit. Relatia dintre voi si parintii vostri va cantari foarte mult in momentul aparitiei puiului vostru. Un copil care va creste intr-o familie in care exista armonie va fi un copil fericit.
Te-ai confruntat cu situatii dificile atunci cand te-ai mutat cu „jumatatea ta”? Povesteste-ne cum ai trecut peste acestea.