“Boala femeilor” incepe sa faca tot mai multe victime si in randul barbatilor. Un studiu alarmant


O boala care face ravagii de zeci ani in randul femeilor incepe sa afecteze si tot mai multi barbati. In cazul lor, maladia este mult mai periculoasa, fiind mai greu de diagnosticat. Este vorba de cancerul de san. Un studiu [...]


O boala care face ravagii de zeci ani in randul femeilor incepe sa afecteze si tot mai multi barbati. In cazul lor, maladia este mult mai periculoasa, fiind mai greu de diagnosticat.

Este vorba de cancerul de san. Un studiu recent a demonstrat ca boala este depistata mai tarziu in randul barbatilor, tumorile sunt mai mari si se raspandesc in corp mult mai repede ca in cazul femeilor.

In medie, o femeie care are cancer de san traieste cu 2 ani mai mult ca un barbat afectat de aceasta boala, scrie New York Daily News.

Multi barbati nici macar nu stiu ca pot face cancer de san si chiar unii doctori neglijeaza sa investigheze acest aspect, declara chirurgul Jon Greif, din Oakland, California, cel care a condus acest studiu.

Citeste si: Sexul neprotejat face victime. Tot mai multe tinere de 20 de ani dezvolta cancer de col uterin

Potrivit Societatii Americane de Cancer, unul din 1.000 de barbati face cancer de san, fata de o femeie din 8. In cazul barbatilor, cel mai intalnit este cancerul de prostata (un caz la 6 locuitori).

Studiul a analizat cazurile de cancer din Statele Unite, in perioada 1998-2007, demonstrand ca 13.457 de barbati si 1,4 milioane de femei au facut cancer de san in aceasta perioada. In cazul barbatilor, acesata boala este diagnosticata mai tarziu, in jurul varstei de 63 de ani, fata de 59 de ani, in cazul femeilor.

related posts

Modifică setările cookies