Ce analize trebuie sa faci pentru a trata sterilitatea in cuplu


In jur de 10 – 15% dintre cupluri se confrunta cu problema infertilitatii. Uneori problema este la femeie, alteori la barbat. In multe cazuri insa este bine de stiut ca inferitilitatea poate fi tratata daca ii descoperim cauzele. Pentru a [...]


In jur de 10 – 15% dintre cupluri se confrunta cu problema infertilitatii. Uneori problema este la femeie, alteori la barbat. In multe cazuri insa este bine de stiut ca inferitilitatea poate fi tratata daca ii descoperim cauzele.

Pentru a sti exaat de care parte se afla problema infertilitatii in cuplul vostru, este necesar sa faceti cateva analize medicale:

Pentru femei:

- Biopsia endometriala – necesara pentru a stabili daca ovulatia are loc sau nu si daca mucoasa uterina este pregatita din punct de vedere hormonal sa primeasca o sarcina.
- Ecografia - se examineaza zona pelvina pentru a identifica posibile anomalii ale ovarelor si uterului.
- Laparoscopia - medicul face o interventie minim-invaziva prin care va insera in abdomen un dispozitiv subtire dotat cu o camera de filmat cu ajutorul caruia examineaza trompele, ovarele si uterul.

Citeste si: 3 analize obligatorii daca vrei sa nasti un copil sanatos VIDEO

Pentru barbati:

- Analize de laborator ale materialului seminal – pentru evaluarea cantitatii, culorii si numarului de spermatozoizi, concentratia acestora, forma si mobilitatea acestora. De asemenea, se urmareste prezenta unei infectii sau a sangelui.

- Determinarea nivelului de testosteron sau a altor hormoni din sange care duc la infertilitate.

related posts

Modifică setările cookies