Inceperea anului scolar: Parintii platesc analize si consultatii pentru inscrierea copiilor la gradinita si la scoala


Parintii trebuie sa suporte contravaloarea consultatiei si eventualele analize pentru inscrierea copilului la gradinita sau la scoala, intrucat CNas nu deconteaza astfel de servicii. “Asa cum sunt platite consultatiile si analizele cerute de primarie pentru casatorie sau de scoala de soferi, [...]


Parintii trebuie sa suporte contravaloarea consultatiei si eventualele analize pentru inscrierea copilului la gradinita sau la scoala, intrucat CNas nu deconteaza astfel de servicii.

Asa cum sunt platite consultatiile si analizele cerute de primarie pentru casatorie sau de scoala de soferi, tot asa se intampla si in cazul copiilor carora le sunt cerute analize sau consultatii pentru inscrierea la gradinita ori la scoala. spre exemplu, daca un copil are rosu in gat, iar parintii vin cu el la medic, nu trebuie sa plateasca nimic. in schimb, daca solicita consultatii pentru inscrierea la gradinita, parintii platesc“, a declarat presedintele asociatiei Medicilor de Familie, medicul Rodica tanasescu pentru MEDIAFAX,

Medicul sef al Casei Nationale de asigurari de sanatate (CNas), Marius Filip, a declarat pentru MEDIAFAX ca daca pentru inscrierea la gradinita este nevoie de consultatie, dar si de analize, atunci parintele va plati consultatia si, separat, fiecare analiza.

Orice adeverinta care atesta starea de sanatate se plateste. Este vorba despre adeverinta medicala sau aviz medical pentru gradinita, pentru scoala, pentru tabara, pentru casatorie, pentru scoala de soferi. in schimb, daca este vorba despre un copil bolnav care are nevoie de investigatii sau adeverinta medicala, acestea sunt eliberate gratuit“, a precizat Marius Filip.

Medicul de familie este cel care stabileste suma ce trebuie platita pentru avizul medical. Valoarea consultatiei poate fi intre 10 si 20 de lei, iar pentru analize preturile sunt cele stabilite de catre fiecare laborator in parte.

related posts

Modifică setările cookies