Testele care iti arata cand urmeaza sa nasti. Ce recomanda medicii specialisti


Apeleaza la teste simple dupa saptamana a 25-a de sarcina. Cu ajutorul acestora, poti afla daca vei naste in urmatoarea saptamana. Testele unt vitale mai ales in cazul unei nasteri inainte de termen.


Afla repede cat timp mai ai pana iti vei tine in brate bebelusul. Aceasta evaluare poate reduce considerabil riscul de nastere prematura si se face prin controale regulate le medic, dar si prin teste speciale.

Citeste si: 10 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

Cu trei luni inainte sa luati in calcul o sarcina, faceti un examen medical complet, nu doar unul ginecologic. Astfel poti afla daca vei putea duce la bun sfarsit o sarcina. Imediat ce aceasta apare, vizita lunara la medicul ginecolog devine obligatorie si reduce riscul de a naste prematur. Se considera nastere prematura dupa 25 de saptamani de sarcina.

Excesele fizice, intelectuale, alimentare sau psihice pot provoca un astfel de eveniment nedorit. Asa ca imediat ce simtiti o presiune in pelvis, conduita este una singura. E vorba de a ajunge cat mai repede intr-o unitate spitaliceasca in care va primi un tratament de evitare a nasterii premature in conditiile in care acest lucru e posibil.

In prezent, ginecologii recomanda ca, in fiecare saptamana, dupa saptamana 25 de sarcina, orice gravida sa faca un test de nastere. Este un test simplu de culoare care evidentiaza o proteina ce se excreta in vagin, asemenea testului care confirma sarcina.

Aceasta proteina apare cand se pregateste nasterea, cu 7 zile inainte de procesul propriu-zis. Testele sunt recomandate mai ales daca ati avut o nastere prematura sau un avort spontan.

Citeste si: 8 calitati necesare pentru a fi cea mai buna mama din lume

Fatul este pregatit pentru respiratie cand inca se afla in uter. Pentru aceasta, mama ia medicatie timp de 72 de ore.

related posts

Modifică setările cookies