Cateva reguli pe care trebuie sa le respecti cand prepari mancare pentru bebelus acasa


Niciun parinte nu se uita la bani cand vine vorba de alimentatia copiilor, mai ales a sugarilor. Noi te invatam cum sa pregatesti acasa mancare gustoasa si sanatoasa pentru copilasul tau. Pregatirea mancarurilor pentru bebelusi pare foarte complicata la prima [...]


Niciun parinte nu se uita la bani cand vine vorba de alimentatia copiilor, mai ales a sugarilor. Noi te invatam cum sa pregatesti acasa mancare gustoasa si sanatoasa pentru copilasul tau.

Pregatirea mancarurilor pentru bebelusi pare foarte complicata la prima vedere, dar in practica este foarte simplu sa gatesti mancare sanatoasa pe care sa i-o dai celui mic atunci cand isi diversifica alimentatia. Nu numai ca este simplu, dar este si eficient, si mult mai ieftin decat sa cumperi unele produse deja pregatite.

Citeste si: 7 modalitati inedite de a-l convinge pe copil sa manance legume

Echipamentele potrivite in bucatarie

Mancarea bebelusilor este de cele mai multe ori pasata sau rasa, asa ca ai nevoie de cateva ustensile care sa iti faca munca mai usoara: o razatoare, un storcator de fructe, un mixer, un blender si cateva recipiente din plastic si sticla in care sa zdrobesti, sa razi sau sa amesteci ingredientele. Legumele si fructele trebuie spalate bine, gatite la temperatura potrivita si apoi transformate in piureuri sau alte preparate gustoase.

Mancarea pentru copii poate fi pastrata in conditii bune si la congelator asa ca n-ar fi rau sa iti faci rost si de unele recipiente speciale in care sa pastrezi mancarea.

Ingrediente de buna calitate

Ca sa faci mancare buna pentru cei mici foloseste cat mai multe ingrediente proaspete. Cumpara fructe si legume de pe o zi pe alta, bine coapte. Si cele congelate in conditii optime sunt o varianta. Apa pe care o folosesti pentru pregatirea mancarurilor trebuie sa fie din sursa sigura, scrie foodstory.ro.

Trucuri simple ca sa gatesti usor pentru copii

  • Legumele precum cartofii, morcovii sau merele pot fi fierte, coapte sau gatite la aburi inainte sa fie pasate. Cea mai indicata metoda este gatirea la aburi, pentru ca pastreaza o mare parte din valorile nutritive ale alimentelor.
  • Pentru piureuri foloseste apa in care ai fiert legumele. Pe masura ce bebelusul trece catre mai multe mese cu alimente solide, poti sa reduci si cantitatea de lichid din piureuri.
  • Carnea de pui fiarta bine poate fi taiata foarte fin cu un robot de bucatarie, astfel incat cel mic sa o poata manca usor.
  • Daca ai pregatit o supa crema sau un suc natural, ar fi bine sa le si strecori pentru a fi sigur ca ai scapat de samburi sau coji.
  • Unele fructe, cum sunt avocado sau bananele, nu au nevoie de nicio pregatire prealabila ca sa le poti face piure.

Mancarea proaspat gatita poate fi pastrata la congelator pana la 6 saptamani. Foloseste recipiente mici in care sa o ingheti pentru a putea decongela portii potrivite pentru o singura masa. Noteaza pe recipiente data in care ai pregatit mancarea.

Tu cum prepari hrana pentru copilasul tau? Scrie-ne in sectiunea de comentarii ce trucuri folosesti in bucatarie si ce retete speciale ai pentru masa celui mic!

related posts

Modifică setările cookies