Cazul pentru care medicii nu au nicio solutie. Povestea copilului care isi mananca dormitorul


Zach Tahir, in varsta de 5 ani, sufera de o boala rara, care il face sa simta mereu nevoia sa mestece ceva, indiferent ca este vorba de mancare sau de obiecte necomestibile. Tanarul din Salford, Marea Britanie, care este bolnav de autism si nu [...]


Zach Tahir, in varsta de 5 ani, sufera de o boala rara, care il face sa simta mereu nevoia sa mestece ceva, indiferent ca este vorba de mancare sau de obiecte necomestibile.

Tanarul din Salford, Marea Britanie, care este bolnav de autism si nu poate vorbi, sufera de sindromul Pica.

Zach simte constant nevoia sa mestece diverse lucruri insa, cum nu poate deosebi mancarea de lucrurile necomestibile, acesta vrea sa manance tot ce vede, de la jaluzelele de la fereastra, pana la tencuiala de pe pereti.

Pentru a nu-i pune in pericol viata, mama sa, Rachel Horn, a organizat o strangere de fonduri, pentru a-i construi o “camera sigura“, fara obiecte pe care baiatul ar putea incerca sa le consume.

Citeste si: Un caz la patru milioane. Afla povestea incredibila a unei fete de 14 ani care arata de 104

Zach mananca aproape orice: noroi, pietre, covor, ata, hartie sau par. Adora sa se urce pe pervaz si sa manance din jaluzea. Nu este gustul cel care il atrage, ci textura obiectului respectiv“, a povestit mama copilului celor de la Daily Mail.

Zach Tahir, care locuieste impreuna cu mama si cu sora sa in varsta de doi ani, a fost diagnosticat cu autism si cu dificultati de invatare cand avea trei ani. Sindromul Pica, despre care se crede ca este legat de autism, a fost diagnosticat in jurul aceleiasi varste.

Numele “Pica” provine din limba latina si inseamna “cotofana“, pasare cunoscuta pentru reputatia sa de a manca aproape orice.

Sursa FOTO: Manchester Evening News

related posts

Modifică setările cookies