Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești împreună cu un copil mic


Un copil îți va schimba semnificativ viața. De la lucrurile care te preocupă până la activitățile la care participi, nimic nu va mai fi la fel după ce va apărea în viața ta. Iar călătoriile nu vor face notă discordantă.

Tag-uri:

Cu toate acestea, un copil nu te împiedică să faci în continuare lucrurile care îți plac. Trebuie doar să te adaptezi noului stil de viață. O călătorie împreună cu un acesta poate fi dificilă, dar și o adevărată aventură. Dacă îți iei măsurile de precauție necesare și aplici câteva trucuri care și-au dovedit până acum eficacitatea, te vei putea bucura de o vacanță frumoasă cu bebelușul tău.

Călătoriile cu mașina

Dacă vei călători cu mașina, este important ca înainte să pleci la drum să te asiguri că autovehiculul este în stare bună de funcționare: verifică presiunea roților, schimbă uleiul de motor, dacă este nevoie, și alimentează. Ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori este să ai probleme cu mașina pe drum.

De asemenea, când călătorești cu cei mici, trebuie să le asiguri tot confortul. În primul rând, trebuie să alegi scaune de masina pentru copii cât mai comode și mai sigure pentru drum. Acestea ar trebui să aibă, printre altele, o pernă confortabilă pentru susținerea capului, sistem de ventilație și centură de siguranță.

Pentru a evita ca cel mic să se plictisească pe drum și să devină morocănos, este important să îi asiguri divertismentul de care are nevoie. Pune în bagajul de călătorie jucăriile preferate, cărțile pe care le adoră și audiobook-urile cu poveștile pe care le ascultă cu drag.  Copiii mai mari de doi ani se uită cu plăcere la desene animate, astfel poți lua un DVD player portabil pe care să-l instalezi în mașină.

Nu uita să pui în bagaj toate lucrurile necesare pentru un copil mic: de la biberoane, suzete și scutece, până la haine, pături și gustări.

Pe de altă parte, nimănui nu îi place să stea într-un spațiu închis prea multă vreme. Fii pregătită să faci pauze dese, pentru ca cel mic să iasă la aer și să se relaxeze. Pentru o planificare mai simplă, poți programa pauzele în funcție de momentele în care copilul trebuie să mănânce.

Călătoriile cu avionul

Companiile aeriene au politici diferite în privința călătoriilor cu copiii. Unele cer ca bebelușul să aibă cel puțin două zile înainte de a se urca în avion, altele, două săptămâni.

Pe de altă parte, medicii recomandă zborurile cu avionul când copilul are sistemul imunitar ceva mai bine dezvoltat, respectiv măcar la o lună de la naștere. De asemenea, nu este recomandat ca primul zbor al copilului să fie pe distanțe mari.

Pe parcursul zborului, dacă cel mic nu doarme, încearcă să-l ții ocupat. Puzzle-uri, teatru de păpuși, cântecele, jucării – orice îl binedispune pe cel mic trebuie să se afle în bagajul de călătorie.

Provocarea ce apare atunci când călătorești cu avionul este presiunea aerului. Cei mai mulți copii nu au probleme în privința schimbării presiunii atmosferice, la decolare și la aterizare.

Însă pentru a preîntâmpina eventualele dificultăți, este recomandat să-l alăptezi în timpul acestor manevre. Suptul este o metodă eficientă pentru ca sugarii să facă față cu brio zborului, având în vedere faptul că ei nu pot căsca sau înghiți (trucuri pentru copii mai mari și adulți pentru a-și echilibra presiunea din urechi, astfel încât să nu mai fie înfundate).

Călătoria cu copilul poate fi distractivă şi relaxantă. Indiferent că mergi cu avionul sau cu maşina, încearcă să iei cât mai puţine bagaje cu tine, însă tot ce este necesar pentru cel mic.

De asemenea, dată vrei să vizitezi obiective turistice şi să mergi pe jos, nu uita accesoriile necesare: un cărucior portabil sau un marsupiu ergonomic.

Sursă foto: NadyaEugene/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies