Un studiu facut de un grup de cercetatori britanici a descoperit cel mai periculos loc din casa ta, locul in care se aduna in medie 7.850 de tipuri de bacterii dintre cele mai periculoase.
Niciodata nu ti-ar trece prin minte ca acest loc, in care se concentreaza de 750 de ori mai multe bacterii decat media acceptata, este sertarul de legume din frigiderul tau.
Dupa ce au luat probe din frigiderele a zeci de persoane, cercetatorii au gasit langa salate mai multe bacterii cu potential ucigas, cum ar fi E.coli, salmonella si listeria.
Citeste si: Otrava din frigidere. Care sunt cele mai nocive mezeluri din comert si din ce sunt ele de fapt facute
“Scopul unui frigider este de a pastra produsele alimentare in conditii de siguranta si de a minimiza riscul dezvoltarii unor bacterii sau a mucegaiului si, prin urmare, este ingrijorator faptul ca tocmai aici exista in mod clar o problema. Este foarte important sa mentinem aici o temperatura scazuta, pentru ca temperaturile moderate favorizeaza dezvoltarea acestor organisme“, a spus Paul McDonnell, profesorul care a condus studiul.
Biologii recomanda folosirea frigiderelor care au mai multe compartimente in care legumele pot fi depozitate separat, sau a aparatelor care au filtre microbiene. Daca nu aveti in plan sa va schimbati carand frigiderul, atunci e bine sa verificati temperatura si sa curatati cat mai des sertarele in care pastrati legumele.