Cele mai frecvente infectii in copilarie


Ii curge nasul? Ei bine, 98% dintre copii contracteaza o infectie a cailor respiratorii superioare. Se plange de usturimi la mictiune? Infectiile urinare sunt pe locul al doilea in topul infectiilor la copii si apar diferentiat in functie de sexul micutului. Iar de dureri de burta se plange, la un moment dat, orice copil. Iata cele mai frecvente infectii ale copilariei.


Virozele respiratorii nu se trateaza cu antibiotice

Virozele respiratorii se fac din cauza contactului cu alti copii bolnavi mai ales iarna. Intre 2 si 4 ani e normal ca micutul sa aiba pana la 7 infectii pe an, iar la 10 ani pana in 4 infectii respiratorii pe an. Boala dureaza 3-4 zile cu simptome serioase, apoi acestea se atenueaza.

Pentru aceste infectii virale se prefera tratamentul simptomatic, in special cu paracetamol si ibuprofen. In cazul in care simptomele nu se atenueaza dupa 3-4 zile, mergeti cu micutul la medicul pediatru.

Otita medie vine la pachet

Otita medie este o infectie asociata cu infectiile respiratorii superioare, care apare foarte rar singura. Copilul este mai predispus la infectii ale urechii deoarece aceasta trompa este mai scurta si mai ingusta decat la adulti, ceea ce face ca bacteriile si virusurile sa patrunda mai usor in urechea medie.

Primul pas in evitarea acestei infectii este sa ii suflati nasul copilului extrem de des. Apoi are nevoie de instilatii cu apa de mare sau ser fiziologic caldut in timpul zilei, dar si noaptea. Eliminarea polipilor diminueaza cu pana la 80% posibilitatea aparitiei unei otite, potrivit csid.ro.

Infectiile digestive conduc la deshidratare masiva

Infectiile digestive din copilarie conduc rapid la deshidratare, ceea ce este grav mai ales in primele luni de viata. Infectiile digestive la copil se manifesta prin tuse iritativa, dureri in gat, dureri musculare, febra, greata, varsaturi si sunt mai frecvente in anotimpul cald.

Medicul este cel care prescrie atat tratamentul, cat si regimul alimentar al copilului. In aceasta perioada, micutul are nevoie cat se poate de des de apa sau ceai neindulcit. Pentru rotavirus exista vaccin si se poate administra de la 2 luni.

Copiii si bolile de tot felul par ca merg mana in mana. Scapa de ele imediat!

related posts

Modifică setările cookies