Un patron din Pittsburgh, SUA a decis sa nu mai permita accesul copiilor sub 6 ani in restaurantul pe care il conduce. El si-a justificat decizia spunand ca a primit de la clientii sai nenumarate plangeri in ceea ce ii priveste pe micii zgomotosi care mananca in localul sau.
In restaurantul lui Mike Vuick este loc pentru 40 de persoane, iar patronul vrea ca toti clientii sai sa fie fericiti. De aceea, barbatul a decis sa interzica accesul copiilor sub 6 ani in restaurantul sau din Pittsburgh, SUA, scrie ABCNews.go.com.
“Suntem de parere ca McDain’s nu este un loc pentru copii foarte mici, pentru ca au deranjat de foarte multe ori clientii. Am avut nenumarate plangeri la adresa celor mici, iar parintii au refuzat sa ia masuri in aceasta privinta. Pur si simplu ne ignora“, spune Mike Vuick, patronul restaurantului McDain’s.
O intamplare similara a avut loc anul trecut in Carolina de Nord. Restaurantul Old Salty a pus pe usa de la intrare mesajul “Nu sunt permise tipetele copiilor”. La scurt timp dupa au aparut in presa multe reactii negative la adresa patronului. Cum merge afacerea acum? Potrivit managerului Old Salty, veniturile au crescut.
“Oamenii stiu ca pot veni la noi pentru a savura masa in liniste. Avem reactii pozitive, clientii se amuza cand vad mesajul de atentionare. Singurele persoane care se supara si nu aleg sa manance aici sunt cele care nu reusesc sa-si stapaneasca micutii“, spune managerul Old Salty.
In urma cu cateva saptamani, Malaysia Airlines a anuntat ca nu va mai permite accesul copiilor la clasa 1 ca urmare a plangerilor primite de la pasageri.
La inceputul anului, companiilor Virgin Atlantic si British Airways li s-a solicitat sa ia in calcul crearea unor zone “fara copii” si chiar introducerea unor avioane fara pasageri copii. Potrivit unor sondaje la bordul aeronavelor, primul motiv de nemultumire al calatorilor consta in galagia provocata de micile obraznicaturi.
Sunt aceste interdictii legale? In SUA, legea federala interzice discriminarea rasiala si religioasa, dar nu mentioneaza nimic despre copii. Ce inseamna de fapt asta? Patronii pot stabilie propriile reguli.
Esti de acord cu interzicerea accesului copiilor sub 6 ani in restaurante si avioane? Crezi ca si in Romania ar trebui sa procedam la fel? Scrie-ne parerea ta mai jos, intr-un comentariu!