Cum iti pregatesti copilul pentru tabara


Timpul petrecut in fata calculatorului nu este o optiune pentru cel mic in timpul vacantei. Asa ca uitati de teme si incercati sa petreceti alaturi de copil cat mai mult timp in aer liber. Daca plecati in vacanta departe de [...]


Timpul petrecut in fata calculatorului nu este o optiune pentru cel mic in timpul vacantei. Asa ca uitati de teme si incercati sa petreceti alaturi de copil cat mai mult timp in aer liber.

Daca plecati in vacanta departe de casa, nu uitati cateva reguli care previn neplacerile. Si nu ignorati si cateva sfaturi ale psihologilor.

1. Nu trebuie sa-l duceti in vacante luxoase ca sa se simta bine. E de ajuns sa ii oferiti un gratar sau o plimbare pe un teren denivelat, dar sa-i dati toata atentia si sa va prefaceti ca sunteti in aventura vietii voastre.

2. Vacanta in familie consolideaza relatia dintre parinti si copil, indiferent de varsta micutului, cred psihologii. Atentie insa la pericole. Se poate ca micutul sa fie piscat de o insecta care nu este periculoasa, dar sa dezvolte o reactie alergica.

3. Intreaba pediatrul ce medicamente sunt un “must” in trusa de va­canta. Nu uitati de o mica sticluta de acetona, substanta care scoate cu usurinta capusele care se pot cuibari in pielea copilului.

4. In tabara nu se pleaca fortat. Daca cel mic nu vrea sa mearga, nu-l siliti doar din convingerea ca astfel se caleste. Inainte de a pleca intr-o altfel de aventura, cel mic trebuie sa primeasca de la parinti informatii despre cum sa nu isi faca rau: sa nu manance alimente care i se par ciudate ca aspect, miros si gust, sa nu plece in locuri pe care nu le cunoaste, etc.

Citeste mai multe pe www.csid.ro.

related posts

Modifică setările cookies