Cum sa combati astenia de toamna


Foarte putine persoane asteapta cu nerabdare venirea zilelor friguroase si ploioase. Cei mai multi dintre noi se simt mult mai bine in anotimpul calduros, cand razele soarelui incalzesc totul in jur. Pentru persoanele care iubesc vara, tranzitia nu este deloc [...]


Foarte putine persoane asteapta cu nerabdare venirea zilelor friguroase si ploioase. Cei mai multi dintre noi se simt mult mai bine in anotimpul calduros, cand razele soarelui incalzesc totul in jur. Pentru persoanele care iubesc vara, tranzitia nu este deloc usoara.

In ultima vreme te simti obosita, plictisita, lipsita de viata si melancolica? Cel mai probabil resimti pe propria piele efectele asteniei de toamna. Nu lasa depresia si tristetea sa puna stapanire pe tine. Pune in aplicare cateva sfaturi simple si bucura-te de aceasta perioada la fel de oricare alta etapa a anului.

1. “Absoarbe” lumina diminetii

Incearca sa “inmagazinezi” cat mai multa lumina in prima parte a zilei. Fa o plimbare, mergi o statie pe jos sau macar iesi la fereastra si ia o gura de aer proaspat. Soarele este sursa ta principala de vitamina D si trebuie sa profiti de el cat inca mai poti.

2. Consuma alimente care contin aminoacidul tryptophan

Specialistii au ajuns la concluzia ca persoanelor care sufera de astenia de toamna le lipseste serotonina. Tryptophan este o sursa de serotonina si se regaseste in alimente precum carnea de curcan, laptele si albusul de ou. Pe langa acestea, adauga in alimentatia ta miere, polen si ceaiuri deoarece acestea vor contribui la bunastarea ta.

3. Evita alcoolul si cafeina

Inselatoare, cafeina iti poate oferi energie pentru o scurta perioada de timp. Efectele ei au multiple turnuri, ea fiind responsabila de starile tale de anxietate, tensiune musculara si probleme gastrointestinale. De cealalta parte, alcoolul contribuie la amplificarea starilor tale de depresie.

4. Fa exercitii in mod constant

Cu toate ca nu este o informatie testata de specialisti, exista anumite semne care arata ca miscarea fizica poate contribui la crearea unei stari de bine, atat fizice, cat si psihice. Incearca sa faci sport in fiecare dimineata si vei simti imbunatatirile.

5. Fa-ti un program si respecta-l

Obisnuieste-ti corpul si organismul intr-un anumit ritm si respecta etapele pe care le treci in programul de zi cu zi.

Nu in ultimul rand, nu uita ca gandurea pozitiva detine o forta mai importanta decat oricare alt element inconjurator. Fii optimista, hraneste-te sanatos si priveste partea buna a lucrurilor chiar daca uneori nu este tocmai usor.

related posts

Modifică setările cookies