Coborarea pe semineu, aterizarea cu sania pe balcon, renii zburatori si costumul rosu sunt doar o parte din tot alaiul de lucruri care se stiu despre Mos Craciun.
Legenda minunata care se roteste in jurul acestui personaj poate prinde viata pentru micutul tau si ii pot transforma aceastuia sarbatorile de iarna in cea mai frumoasa experienta pe care a trait-o pana in prezent.
Citeste si: 10 traditii de Craciun pe care sa le sarbatoriti in familie
Traditia Craciunului reprezinta unul dintre cele mai interesante momente ale anului pentru cei mici, asa ca pune-ti imaginatia la bataie si demonstreaza ca exista Mos Craciun, indiferent de vorbele rautacioase ale colegilor sau ale rudelor mai mari.
Iti propunem o serie trucuri pe care sa le aplici pentru copilul tau, asa ca deschide-ti sufletul, lasa-ti imaginatia sa zburde si hai la treaba!
1. Ascultati impreuna sania lui Mos Craciun
Avertisment: Acest scenariu poate tulbura somnul micutului, deoarece trebuie sa-l aplici chiar inainte ca acesta sa adoarma. Efectele sunt garantate insa. In plus, cati copii dorm bine inainte de Ajunul Craciunului?
Citeste si: Top 10 filme de Craciun pe care sa le vezi in familie
In timp ce micutii se pregatesc de culcare, desemneaza un membru al familiei sa iasa in fata sau in spatele blocului, sub geam, pentru a zdrangani cativa clopotei. In momentul in care auzi sunetul prevestitor, intreaba-l pe micut: “Ai auzit? Cred ca este sania Mosului. Probabil ca se apropie de noi sau chiar aterizeaza. Repede, culca-te!”.
Desigur, aceasta solutie va functiona doar daca nazdravanul stie ca Mosul nu va intra in casa decat dupa ce adoarme.
Ce poate fi mai surprinzator decat un apel special primit de la nimeni altul decat Mos Craciun. Apeleaza la ajutorul unui apropiat, pe care micutul nu l-a mai auzit vorbind. Pune-l sa sune si sa-l intrebe pe nazdravan cat a fost de cuminte si ce cadouri si-ar dori de acest Craciun, dar nu uita ca trebuie sa specifice si care sunt gustarile preferate ale domnului Craciun.
Esential este sa schimbi numarul de telefon din agenda si sa-l treci pe complice ca “Mos Craciun“. Nimic n-ar fi mai neplacut decat sa apara pe ecran “Mihai”, in loc de numele batranului bun.
Aceasta dovada i-ar putea face chiar si pe cei mai sceptici micuti sa cada pe ganduri. Foloseste o camera foto si surprinde o poza a bradului de Craciun, apoi modific-o intr-un program de editat imagini si adauga-i un Mos Craciun in actiune.
Citeste si: Primul Craciun cu bebelusul. Afla cum sa traiesti o sarbatoare speciala in acest an
Dupa ce ai terminat, imprima scena si arat-o copilului. Spune-i ca ai auzit un zgomot ciudat peste noapte si ca ai reusit sa-i faci o poza Mosului fara ca acesta sa te vada, fix in momentul in care aseaza cadourile sub brad.
In fiecare an, incepand cu sarbatoarea lui Mos Nicolae, poti accesa o anumita adresa noradsanta.org si il poti invita pe micut sa urmreasca traseul batranului Craciun.
5. Contributia animalului de companie
Multi copii adora sa-i lase Mosului bunatati pe care acesta sa le manance in cazul in care este infometat dupa atat drum batut. Laptele si biscutii sunt cel mai mare festin, insa exista gustari de care s-ar bucura si renii care il ajuta pe batran sa ajunga in toate colturile lumii.
Citeste si: Care este cel mai ravnit cadou de Craciun. Uite ce isi doresc copiii si nu costa niciun leu
Aseaza cativa morcovi langa farfuriuta domnului Craciun si da-i bucatelele animalului de companie pentru o “stampila” adevarata. Muscatura lui va fi cu mult mai autentica decat cea a unui om.
6. Lasa urme de ren si cizme in zapada
Daca locuiesti intr-un loc care iti permite sa dai frau liber imaginatiei, atunci poti sa faci cateva urme false in zapada. Pentru copitele renului te poti folosi de coada maturii, iar pentru pasii lui Mos Craciun sunt potrivite orice fel de cizme.
Aceasta este, probabil, cea mai folosita tehnica de parinti in momentul in care isi doresc sa aseze cadourile de Craciun sub brad. Inainte de a va pregati de plecare, unul dintre membrii familiei poate spune ca i-a intrat ceva in pantof si ca trebuie sa se intoarce putin pana acasa pentru a remedia problema.
Odata ajuns inauntru, el poate scoate cadourile si le poate aseza sub brad, pentru ca la intoarcere, micutul sa gaseasca darurile Mosului.
8. Lasa un biletel de multumire
Aseaza langa farfuria de buntati a Mosului un biletel pe care sa scrie “Multumesc”. Ai grija sa-ti ascunzi scrisul de mana si sa folosesti hartie si o pasta pe care micutul nu le-a mai vazut niciodata.
Citeste si: Biscuiti din turta dulce de Craciun. Uite o reteta simpla care ii va incanta pe cei mici
Folosind acest truc, il vei invata pe micut si o lectie de bune maniere pe care s-ar putea s-o foloseasca in viitor, intrucat nu exista exemplu mai bun decat un erou care se comporta cum se cuvine.
Ai grija la hartia de impachetat pe care o folosesti si fii cu bagare de seama unde o ascunzi deoarece nazdravanii au o memorie vizuala incredibila si s-ar putea ca aceste mici detalii sa te dea de gol. Aceeasi lectie este valabila si pentru cadouri, pe care trebuie sa le ascunzi intr-un loc la care micutul nu ar avea niciodata acces.
“Mami, cum o sa intre Mos Craciun in casa daca nu are o cheie?” Ei bine, daca nu ai o poveste buna pentru a raspunde la aceasta intrebare, cel mai bine este sa-i spui ca exista o cheie sub pres pe care domnul Craciun o poate folosi in momentul in care vine sa lase cadourile mult asteptate.
Nu in ultimul rand, amineste-ti ca toti membrii familiei trebuie sa spuna aceaasi poveste despre originile si obiceiurile lui Mos Craciun. Este esential sa respectati regulile si sa-i oferiti copilului amintiri le va pastra pentru tot restul vietii.