Din 1 octombrie 2011, la Muzeul Taranului Roman incep ateliere de creativitate cu artisti invitati


Atelierele de creativitate cu artisti invitatie organizate la Muzeul Taranului Roman reprezinta o invitatie lansata copiilor si adultilor. Ateliere cu Lidia Stares Lidia Stares propune un atelier de cusut, croit si tesut, cunoasterea firului textil; desenul si culoarea in tesaturi, [...]


Atelierele de creativitate cu artisti invitatie organizate la Muzeul Taranului Roman reprezinta o invitatie lansata copiilor si adultilor.

Ateliere cu Lidia Stares

Lidia Stares propune un atelier de cusut, croit si tesut, cunoasterea firului textil; desenul si culoarea in tesaturi, tesut la gherghef sau la razboi.
Daca pe micutul tau il intereseaza tesaturile si vrea sa afle mai multe despre fire textile sau cusaturi si croieli, du-lin atelierul Lidiei Stares si va afla ce poate face cu atele si cum se poate juca serios cu carpele.

La atelier pot participa toti copiii mai mari de 8 ani si pot participa maxim 6 copii la un atelier.

Atelier de pictura pe sticla cu Bogdan Herascu

Si anul acesta copiii sunt asteptati la Atelierul de creativitate, unde vor invata sa picteze pe sticla. Sfinti, animale, flori, vise, balauri, babe, mosi si cate si mai cate.

Acest atelier este destinat copiilor mai mari de 7 ani si pot participa maxim 5 copii la un atelier.

Atelier de hartie manuala cu Razvan Sapuran

Atelierul reprezinta o invitatie lansata copiilor si adultilor la cunoasterea tehnicilor traditionale ale manufacturarii, imprimarii, tiparirii si legarii hartiei.

Copiii au descoperit ca acuarelele se combina intr-un fel anume pe hartia asta groasa, ca o sugativa. Cele 4 intalniri saptamanale urmeaza pasi intru “simpla” intelegere a hartiei: ce este si cum se face hartia manuala? Unde si cum se intersecteaza hartia cu alte insertii? Ce alegi sa asterni si sa(-ti) spui prin text si imagine pe o hartie facuta de tine? Cursurile se finalizeaza cu o carte-obiect legata manual si stantata pe coperta.

La atelier pot participa copiii mai mari de 10 ani. O grupa poate fi formata din maximum 15 copii.

Programul atelierelor:

- Miercuri, de la 11. 00 la 12.30 – atelier de hartie manuala
- Miercuri, de la 13.00 la 15.00 – atelier de cusut, tesut
- Sambata, de la 10.00 la 11.30 – atelier de pictura pe sticla

related posts

Modifică setările cookies