Motivul pentru care painea ar trebui sa nu lipseasca din regimul zilnic al unei femei insarcinate


Painea nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a unei femei insarcinate, sunt de parere expertii in sanatate. Potrivit acestora, datorita continutului ridicat de acid folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9, painea ajuta la prevenirea bolii spina [...]


Painea nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a unei femei insarcinate, sunt de parere expertii in sanatate. Potrivit acestora, datorita continutului ridicat de acid folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9, painea ajuta la prevenirea bolii spina bifida, afectiune congenitala.

Medicii spun ca acidul folic este o substanta extrem de importanta pentru organismul oricarei femeie atat in perioada de sarcina, cat si in cea de dinaintea conceptiei.

Citeste si: Consumul de cafeina, sigur in timpul sarcinii?

Painea contine vitamine, fibre si minerale esentiale organismului, este o sursa importanta de carbohidrati cu ardere lenta, fapt care ajuta la mentinerea constanta a glicemiei si asigura energie organismului. Cu toate acestea, nutritionistii afirma ca acest aliment trebuie mancat cu moderatie, deoarece ingrasa.

Chiar daca continutul caloric al acestui aliment este relativ mare, medicii nutritionisti recomanda cel mult doua felii de paine la fiecare masa principala, deoarece consumarea acesteia in cantitati rezonabile este obligatorie intr-o dieta echilibrata, noteaza gandul.info.

In plus, painea are un indice glicemic ridicat, motiv pentru care este recomandat sa elimini din alimentatie painea alba, deoarece este fabricata din faina rafinata. Cea mai buna este painea din faina integrala, din faina de secara care, desi are un continut caloric mai ridicat decat cea alba, ofera rapid senzatia de satietate.

Citeste si: Afla ce alimente trebuie sa eviti pe perioada sarcinii

Nutritionistii mai precizeaza ca painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu si fosfor – de cinci ori mai putin – decat painea integrala. Procesul tehnologic de macinare a graului scade calitatea nutritiva a painii. Astfel, in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc si magneziu.

related posts

Modifică setările cookies