Noile “tendinte” in materie de educatie. Uite cum isi cresc parintii din ziua de astazi copiii


Cand vine vorba despre cresterea copiilor, tot mai multi oameni tind sa ridice spranceana si sa puna la indoiala noile metode adoptate de parintii secolului 21. Pe langa controversele iscate, tendintele parintilor tineri dau nastere unor adevarate dezbateri. Daca in [...]


Cand vine vorba despre cresterea copiilor, tot mai multi oameni tind sa ridice spranceana si sa puna la indoiala noile metode adoptate de parintii secolului 21.

Pe langa controversele iscate, tendintele parintilor tineri dau nastere unor adevarate dezbateri. Daca in urma cu cativa ani discutiile se roteau in jurul modalitatii de alaptare – san vs biberon – sau a numelor excentrice pe care parintii tineri le alegeau pentru micutii lor, acum problemele sunt mult mai serioase.

Iata o parte dintre cele mai suparatoare “trend-uri” in materie de educatie:

1. “Mama Tigroaica”

Amy Chua este o scriitoare etnica din Statele Unite ale Americii care a scandalizat familiile de pretutindeni dupa ce a publicat cartea “Imnul de batalie al Mamelor Tigroaice”.

Continutul lectiilor ei este extrem de dur, iar sfaturile seamana cu legile unui regim despotic, nicidecum cu atitudinea iubitoare pe care trebuie s-o adopte un parinte fata de copilul sau.

Printre altele, Amy descrie in carte modul sever in care si-a crescut fiicele: micutele nu au voie sa se uite la televizor, iau obligatoriu cursuri de muzica si sunt nevoite sa prezinte numai rezultate academice excelente. Daca refuza sa exerseze la vioara, mama lor le confisca jucariile si le ameninta ca le va da foc. Mai mult decat atat, Amy si-a numit copiii “gunoaie”, fapt care a scandalizat grupurile de mamici din intreaga lume.

Ce fel de mama ar face asa ceva? Conform scriitoarei, una din China, care stie sa-i insufle copilului ei valorile si disciplina de care are nevoie pentru a razbi in viata.

2. Sa facem cursuri de dans… la bara

Tantra Studios, o sala de dans din Vancouver, Canada, ofera cursuri de dans la bara pentru copii. Profesorii ofera ore particulare pentru fetite de 5 ani si, incepand cu varsta de 9 ani, elevele sunt organizate pe grupuri.

Drept scuza, profesorii acestei sali afirma ca dansul la bara este un sport ca oricare altul, singura diferenta fiind ca in loc de panglici, maciuci sau cercuri, fetitele folosesc bara pe post de obiect auxiliar.

Chiar daca specialistii recunosc ca orice exercitiu fizic este benefic copiilor, ei afirma ca dansul la bara detine o puternica incarcatura erotica si hainele sau machiajul care insotesc exercitiile sunt complet deplasate.

3. Sport de performanta pentru bebelusi

Recent a fost observata o crestere in ceea ce priveste aparitia DVD-urilor care ii invata pe bebelusi miscari specifice de sport. Initiatorii acestor tipuri de proiecte sustin ca este important ca micutul sa invete ce inseamna disciplina si spiritul competitiv de la o varsta frageda.

Medicii sunt de parere ca bebelusii trebuie sa invete sa faca miscari simple ca mersul cu fata, cu spatele, saritul si alergatul. Conform acestora, copiii vor avea suficient timp sa practice sport de performanta cand vor creste.

4. Copii la dieta

Obezitatea infantila este intr-adevar o problema alarmanta, dar unii parinti devin de-a dreptul obsedati de greutatea bebelusilor lor. De exemplu, un barbat si o femeie din Washington au fost condamnati de catre autoritati pentru tratament inacceptabil, deoarece fetita lor a luat nici jumatate de kilogram in primele doua luni de viata.

In urma cercetarilor, medicii au gasit in biberonul micutei urme de laxative si i-au intrebat pe parinti de ce au pus in pericol viata copilului lor. In apararea lor, acestia au raspuns “Amandoi avem probleme cu greutatea si nu am vrut ca fetita sa ajunga supraponderala“.

5. Serviciu, serviciu si iar serviciu

Poate ca un program obisnuit de lucru dureza, aproximativ, opt ore, dar noua tehnologie reuseste sa le ajute pe mamici sa termine lucrul mai rapid si mai eficient. Cu toate acestea, pentru femeile ocupate, telefoanele performante, tabletele si internetul nu aduc imbunatatiri majore in viata familiala, ci dimpotriva.

Majoritatea afirma ca verifica e-mailul cand servesc micul dejun si ca iau iPhone-ul cu ele chiar si la baie deoarece treburile de la serviciu devin din ce in ce mai multe si mai presante.

6. Bataia e rupta din Rai

Studiile arata ca din ce in ce mai multe familii au inceput sa revina la vechile metode de educatie si ca isi bat copiii in momentul in care acestia fac o prostie. Medicii se impotrivesc cu vehementa acestei solutii si afirma ca inainte de a-si lovi copilul, parintii trebuie sa se intrebe daca prefera ca micutul sa se teama de ei sau sa invete intr-un mod civilizat care este diferenta dintre bine si rau.

7. Dependenta de computer

Trist, dar adevarat: anul trecut un copil din Coreea a murit de foame deoarece parintii lui erau prea ocupati sa joace un joc pe calculator.

Mai mult decat atat, intr-un caz recent din Florida, o mama si-a speriat fetita atat de tare, incat micuta a murit de frica. Motivul pentru care a fost pedepsita? A intrerupt-o pe femeie in momentul in care se juca la calculator.

8. Parintii-sufocanti

Este in regula sa fii alaturi de copilul tau de fiecare data cand acesta are nevoie de sprijin si sustinere, insa unii parinti exagereaza si ii sufoca pe micutii lor. Nu vorbi in locul lor si nu lua mereu decizii pentru ei, deoarece mesjaul pe care il transmiti este “Nu esti suficient de bun pentru a te descurca singur”.

In cazul desfasurarii unei activitati noi, indruma-l pe micut, ajuta-l daca nu poate, dar nu face totul in locul lui. Repeta-i ca poate si ca va reusi pana la final.

9. Presiunea academica

In zilele noastre, parintii ajung sa-si faca planuri pentru micutii lor cand acestia abia daca reusesc sa stea in picioare. O mare parte dintre mamici si tatici isi impulsioneaza copiii sa invete cat mai mult si ii duc la meditatii, punand o presiune foarte mare pe umerii micutilor.

Sigur, este foarte bine ca micutii sa aiba rezultate academice bune, dar nu numai teoria ii va duce departe. Lucrurile practice, simple, de zi cu zi contribuie deopotriva la buna dezvoltare a micutului.

10. Copilul meu frumos

Ce poate fi mai gresit decat un copil bronzat artifical, machiat si coafat ca o doamna trecuta de 50 de ani? Din ce in ce mai multi parinti sunt obsedati de aspectul fizic al copiilor lor, drept dovada stand emsiunile de tipul Toddlers & Tiaras, in care mamici din SUA isi inscriu copiii la concursuri de frumusete si ii supun unor tratamente de frumusete iesite din comun.

Cum ti se par noile metode de educare a copiilor? Esti de acord cu ele? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies