Cand poti introduce oul in alimentatia micutului. 3 retete simple si usor de preparat


Laptele matern si formula de lapte satisfac toate nevoile nutritionale ale bebelusilor pana la 4-6 luni. Dupa aceasta varsta, diversificarea alimentatiei este un pas extrem de important in dezvoltarea oricarui bebelus.  Medicii pediatri recomanda ca mesele solide sa fie introduse in dieta [...]


Laptele matern si formula de lapte satisfac toate nevoile nutritionale ale bebelusilor pana la 4-6 luni. Dupa aceasta varsta, diversificarea alimentatiei este un pas extrem de important in dezvoltarea oricarui bebelus. 

Medicii pediatri recomanda ca mesele solide sa fie introduse in dieta micutilor in jurul varstei de 6 luni deoarece acesta este momentul in care se dezvolta capacitatea sugarului de a mesteca si inghiti.

Oul este un aliment care a starnit de-a lungul timpului numeroase controverse in ceea ce priveste introducerea lui in alimentatia copiilor. Teama mamicilor fata de acest produs este determinata de etichetarea acestuia ca sursa alimentara alergena. Vestea buna este ca riscul producerii unei alergii din cauza consumului de oua scade atunci cand micutii implinesc 5 ani.

Majoritate pediatrilor recomanda hranirea bebelusilor cu galbenus de ou abia in jurul varstei de 8 luni. Mamicile trebuie sa aiba in vedere faptul ca albusul nu trebuie inclus in alimentatia copiilor mai devreme de 12 luni.

Citeste si: Cateva reguli pe care trebuie sa le respecti cand prepari mancare pentru bebelus acasa

In cazul in care in familia ta exista persoane alergice la oua, sfatul nostru este sa introduci acest aliment in nutritia micutului tau abia dupa ce acesta implineste varsta de un an. In plus, iti recomandam sa discuti cu un pediatru sau cu un nutritionist pentru a evita ca puiul tau sa faca indigestie sau sa dezvolte o eruptie.

Ne dorim ca puiul tau sa savureze preparate din ou sanatoase si gustoase. De aceea, iti oferim trei retete simple de preparare a acestui aliment bogat in nutritienti.

Galbenus de oua fierte tari

1. Fierbe un ou timp de 3-4 minute pentru ca galbenusul sa se intareasca.
2. Decojeste-l si taie-l in doua parti.
3. Extrage galbenusul si paseaza-l.
4. Amesteca-l cu formula, lapte matern, iaurt, piure de mere sau orice alt aliment pe care il consideri adecvat pentru micutul tau.

Citeste si: Cea mai nesanatoasa hrana pentru copii. Ce NU trebuie sa manance niciodata micutul tau

Omleta din galbenus de ou

1. Sparge 2 oua si separa galbenusul de albus.
2. Incinge o lingurita mica de ulei de masline sau topeste putin unt intr-o tigaie.
3. Bate galbenusul intr-un bol si apoi amesteca-l cu formula, lapte matern sau lapte integral. Dupa ce amestecul devine omogen, varsa-l in tigaie.
4. Preparatul se gateste la foc mediu si se amesteca pana cand este facut in totalitate.
Sfat: intre pasul 3 si 4 poti adauga in amestec o lingura de piure de legume sau cateva cubulete de legume pre-fierte.

Legume cu ou si orez

Ingrediente: 1 sau 2 oua fierte tari, 1 ceasca de orez brun fiert, 1/4 de ceasca de piure de legume sau cubulete de legume pre-fierte (morcovi, broccoli sau cartofi dulci).
Mod de preparare 1. Toate ingredientele se amesteca bine si pot fi pasate in cazul in care micutul tau este fan al piureului.
Mod de preparare 2. Intr-o tigaie bine incinsa pune putin ulei de masline. Separa albusul de galbenus si apoi bate galbenusul pana ce acesta capata un aspect omogen. Apoi amesteca-l cu formula, lapte matern sau lapte integral, dupa care pune-l in tigaie. In timp ce amesteci, adauga legumele pre-fierte taiate marunt si orezul. Preparatul este gata in momentul in care galbenusul de ou este bine facut, scrie ohbabymagazine.com.

Speram ca micutul tau sa adore aceste preparate si sa le consume cu regularitate pentru a creste mare si sanatos. Pofta buna! 

related posts

Modifică setările cookies