Pericole ascunse ce pot afecta siguranta copilului tau


Accidentele sunt principala cauza a mortii infantile. Tine cont insa ca nu doar pericolele ce pot fi usor anticipate ameninta viata celui mic, ci si unele pe care adesea nu le luam in calcul. Daca nu-l lasi sa umble cu [...]


Accidentele sunt principala cauza a mortii infantile. Tine cont insa ca nu doar pericolele ce pot fi usor anticipate ameninta viata celui mic, ci si unele pe care adesea nu le luam in calcul.

Daca nu-l lasi sa umble cu obiecte ascutite sau contondente si il asezi in scaunul special pentru masina, puiul tau este in perfecta siguranta? Nici vorba!

Poate ca il supraveghezi atent cand sunteti la mare si nu-i dai voie sa mearga pe strada decat tinut de mana, dar din umbra pandesc o gramada de alte pericole la care nici nu te-ai gandit. Afla mai jos care sunt acestea si ce sa faci sa le previi.

Inchide dulapurile si sertarele, pune opritori in dreptul scarilor si acopera echipamentele elctrice atata timp cat piciul tau nu sta departe de obiectele ce i-ar putea pune viata in pericol: e inca prea mic pentru a se folosi de instinctul de conservare.

Opteaza pentru mese din lemn sau material plastic, in locul celor din sticla si, daca se poate, pentru cele cu colturile rotunjite.

Cand merg cu masina, copiii pana la patru ani trebuie asezati intr-un scaunel special, peste care vei lega centura de siguranta. Cand depasesc aceasta varsta si sunt suficient de inalti, poti renunta la scaunul de masina, dar in niciun caz la centura de siguranta.

Copiii pana la 13 ani vor sta intotdeauna pe bancheta din spate a masinii. Supravegheaza copiii atunci cand sunt in jurul unei ape, chiar daca stiu deja sa inoate.

Incurajeaza-i pe cei mici sa poarte o casca daca merg cu tricicleta, bicicleta sau cu rolele. Nu-l lasa pe cel mic singur in casa inainte de a fi sigura ca este pregatit pentru asta.

Nu opta pentru un pat supraetajat daca micutul nu a implinit inca sase ani. Daca spatiul din casa nu va permite, culcati-l pe fratele mai mare sus, dar nu acceptati niciodata ca strengarii sa faca schimb de locuri pentru amuzament.

Unele instrumente muzicale, precum chitara, pot rani un copil mic: daca incearca sa traga de corzi, una dintre ele s-ar putea rupe si l-ar putea lovi peste ochi sau zgaria pe fata.

Jucariile stricate sau rupte si cele nerecomandate pentru grupa lui de varsta pot fi si ele un pericol ascuns – partile mici pot fi inghitite.

Alte obiecte, de care ne folosim zilnic, pot fi si ele obiectul unor vatamari accidentale:

• echipamentele sportive din casa
• treptele scarilor
• capsatoarele
• o usa de garaj care nu e prevazuta cu senzori ce detecteaza miscarea si care il poate prinde pe cel mic sub ea
• hainutele cu fermoar, care pot prinde pielea copilasului

Vegheaza asupra nazdravanului tau si ia-ti masuri de siguranta suplimentare. Paza buna trece primejdia rea!

related posts

Modifică setările cookies