Planul unei nasteri fara probleme


Nu este niciodata prea tarziu sa iti faci planuri pentru marele moment al nasterii. E bine sa nu lasi pe ultima suta de metri deciziile importante: in ce spital vei naste, cu ce medic, prin cezariana sau nastere normala, cu [...]


Nu este niciodata prea tarziu sa iti faci planuri pentru marele moment al nasterii. E bine sa nu lasi pe ultima suta de metri deciziile importante: in ce spital vei naste, cu ce medic, prin cezariana sau nastere normala, cu anestezie sau fara. Daca vrei o nastere fara emotii, e bine sa optezi pentru ceea ce iti doresti inainte de ziua “Z”.

Euforia primelor saptamani de sarcina va trece repede. E momentul sa va faceti planul pentru urmatorul moment important: nasterea micutului vostru. Nu trebuie sa fie totul stabilit in cele mai mici detalii, pentru ca orice sarcina are surprizele ei, dar este de preferat sa stii foarte bine cum iti doresti sa vina pe lume copilul tau.

Fii stapana pe situatie
De la inceputul sarcinii si pana la nastere vei trai o multime de senzatii si vei trece prin mai multe stari emotionale. Toate te pot coplesi, iar in momentul cand trebuie sa decizi ce este ce mai bine pentru tine si copil s-ar putea sa fii confuza.

Gandeste-te la situatia in care medicul tau nu iti va putea fi alaturi in timpul nasterii si va trebui sa ii comunici repede si clar unui medic nou dorintele tale.

Acesta e motivul pentru care e bine sa ai un ghid al propriei nasteri, sa scrii pe hartie ce iti doresti sa se intample: de la cursurile pe care vrei sa le urmezi pana la spitalul unde vei naste, de la ajutorul pe care vrei sa il primesti in timpul travaliului pana la finalul nasterii.

Cantareste bine oferta
Stim bine ca multe din viitoarele mamici intreaba “in stanga si in dreapta” despre medicul cel mai bun, despre spitalul cel mai curat si cu personal cat mai dragut. Vei primi sfaturi de la prieteni, rude si chiar de la medicul tau.

Ce-ar fi sa mergi sa vezi personal cum sta treaba la spitalul unde ai vrea sa nasti? Cere sa vezi sala de nasteri si saloanele, inclusiv cel pentru nou nascuti. Daca vrei sa il ai pe partenerul tau alaturi de tine in sala de nasteri, intreaba din timp daca acest lucru este posibil.

Studiaza oferta clinicilor particulare si afla costurile unei nasteri pentru fiecare in parte. Nu pretul trebuie sa dicteze alegerea ta, ci doar calitatea serviciilor medicale si siguranta pe care o ofera pentru sanatatea ta si a copilului tau.

Nu omite niciun detaliu care ti se pare important. Scrie pe hartie toate dorintele tale:
• Daca vrei sa nasti la spital, la o clinica particulara sau acasa
• Ce facilitati trebuie sa aiba unitatea in care vei naste
• Cine te va asista la nastere: mediul tau personal, alt medic pe care ti l-ai dori sau partenerul
• Daca vrei ca travaliul sa iti fie indus
• Daca vrei sa nasti prin cezarina sau normal
• Daca vrei sa primesti analgezice sau sa faci anestezie epidurala in timpul travaliului

Citeste si informeaza-te! Afla din timp ce alte interventii pot avea loc in timpul nasterii: nasterea asistata, epiziotomie. Discuta cu medicul tau despre toate optiunile posibile si decide impreuna cu el care sunt cele mai potivite pentru tine. Fii flexibila si accepta propunerile argumentate oferite de specialist. Pana la urma vrei ca micutul pe care il astepti sa aiba parte de o nastere perfecta! winking

related posts

Modifică setările cookies