Relatiile dintre frati si surori sunt foarte importante. Uite 5 lucruri pe care sigur nu le stiai


Cu cat petreci mai mult timp in preajma copiilor tai, cu atat observi ca intre ei apar uneori anumite conflicte si tensiuni? Dinamica dintre frati poate fi asemanata cu un adevarat roller coaster, suisurile si coborasurile fiind nelipsite din minunata [...]


Cu cat petreci mai mult timp in preajma copiilor tai, cu atat observi ca intre ei apar uneori anumite conflicte si tensiuni? Dinamica dintre frati poate fi asemanata cu un adevarat roller coaster, suisurile si coborasurile fiind nelipsite din minunata calatorie a familiei voastre, iar tu stii lucrul acesta foarte bine.

Ceea ce poate nu stii este ca modul in care se inteleg cei mici la varste fragede le va modela comportamentul din perioada adulta. Nu ar strica sa fii mai atenta la felul in care interactioneaza copiii si sa incerci sa mediezi eventualele conflicte pana nu e prea tarziu.

Noi iti prezentam o serie de lucruri pe care trebuie sa le stii despre frati si surori.

1. Relatiile bune dintre frati sunt benefice pentru sanatate

Conform unui studiu realizat de Universitatea Harvard, o persoana care se afla in preajma fratelui sau surorii ei in adolescenta va avea o stare buna atat din punct de vedere emotional, cat si din punct de vedere fizic pana la varsta de 65 de ani. Apropierea aduce beneficii bunastarii psihice si fizice, iar cei care au parte de sprjinul apropiatilor nu vor fi deprimati si nici nu vor vea probleme de inima, sustin specialistii.

2. O treime dintre frati sunt apropiati in perioada adulta

In urma observarii unui grup de persoane din Europa, cercetatorii au descoperit ca doar o treime dintre acestea au o relatie apropiata cu fratii lor. In timp ce doar cativa dintre cei supusi metodei de cercetare sunt legati de rudele lor, aproximativ 33% rup complet legaturile sub pretextul ca relatia a devenit fie distanta, fie extrem de competitiva.

3. Chiar daca au aceleasi gene, fratii sunt diferiti

Probabil ca aceasta afirmatie nu este deloc surprinzatoare, mai ales ca fratii si surorile incearca din rasputeri, de-a lungul timpului, sa fie diferiti unii de ceilalti. Pentru a atrage atentia parintilor, ei se vor implica in tot soiul de actiuni, care mai de care mai diferite, desi genele pe care le impart ii marcheaza in 88% dintre cazuri. Chiar si asa, personalitatile fratilor difera in proportie de 80%.

4. Efectele favoritismului maternal persista in perioada adulta

Conform unui studiu recent realizat in Statele Unite ale Americii, exista consecinte serioase ale favoritismului maternal oferit in copilarie. De exemplu, multi dintre frati inca percep relatia cu mama lor in functie de felul in care considera ca aceasta se comporta in copilarie cu ei. Adultii nu ezita sa se certe pe aceasta tema cu fratii lor, iar tensiunile se reflecta si in starea lor de sanatate, cei mai implicati emotional fiind predispusi la depresie.

5. A fi singurul copil al familiei poate aduce beneficii

In ziua de azi se deschid frecvent subiecte legate de ordinea in care s-au nascut copiii, modul in care aceasta le modeleaza personalitatea si care sunt avantajele de a fi copil unic. Cu toate ca exista si dezavantaje in a fi singur la parinti, cei mai multi specialisti tind sa afirme ca acestia au un succes academic extraordinar, ca dezvolta un vocabular mai elevat si ca sunt mult mai descurcareti din punct de vedere social decat copiii care au frati acasa.

Care este relatia dintre copiii tai? Stiai aceste lucruri despre frati si surori? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies