Tot mai multi dintre parinti au inceput sa isi impartaseasca gandurile prin intermediul diferitelor platforme de blogging sau socializare. Multi dintre ei au chiar propriile bloguri, unde isi destainuie trairile si experientele.
Citeste si: 10 reguli de aur pentru educarea unui copil
In majoritatea cazurilor, mamicile sunt cele mai implicate si mai pasionate atunci cand vine vorba despre “meseria de parinte“, scrie huffingtonpost.com.
Pe internet poti gasi foarte multe articole publicate de parinti. Noi am ales sa iti prezentam scrisoarea unei mamici catre cei doi copii ai sai. Scrisoarea cuprinde sfaturi de buna purtare a micutilor, dar si cateva lucruri pe care orice mamica si-ar dori ca baietii sa le invete de la ea.
“Dragii mei,
Desi sunteti inca micuti, nu pot sa nu ma gandesc ca, peste ani, veti avea propriile familii si copii. Sunt multe lucrurile bune pe care mi le doresc pentru voi. De aceea, am decis sa va dedic aceste randuri.
Promit ca pe masura ce veti creste sa va invat tot ceea ce am scris aici. Stiu ca nu-mi va fi usor, dar e datoria mea de mama si imi voi da toata silinta sa reusesc!
1. Fiti blanzi si buni. Imi doresc sa deveniti oameni de nadejde, cu principii de viata solide. Incercati sa va faceti multi prieteni, dar pastrati-i aproape de voi doar pe cei care au demonstrat ca merita cu adevarat. Respectati-i pe cei din jurul vostru si nu tratati pe nimeni cu dispret.
2. Incercati sa nu va lasati doborati de lucrurile marunte care vi se vor intampla in viata. Pastrati-va optimismul si mergeti mai departe oricat de greu vi s-ar parea. Sprijiniti-va unul pe altul in situatiile limita pentru a depasi obstacolele mai usor. Pentru asta sunt fratii: sa se ajute neconditionat!
3. Sustineti-va punctul de vedere atunci cand considerati ca aveti dreptate. Intotdeauna veti regreta mai mult ca ati tacut atunci cand trebuia sa vorbiti, decat daca ati spus ceea ce ati gandit. Nu uitati sa va ganditi foarte bine inainte de a lua orice decizie. Luati in calcul toate posibilitatile, toate avantajele si dezavantajele. Abia apoi actionati!
4. Implicati-va! Implicati-va voluntar in viata comunitatii voastre! Luati atitudine! Votati! Aceasta este calea catre o lume mai buna si catre o societate prospera!
5. In viata, nu poti fi placut si sustinut de toata lumea. De aceea, va spun sa nu va fie teama sa va schimbati punctul de vedere in legatura cu orice subiect, chiar daca asta inseamna sa decazi in ochii unora si altora. Doar asa puteti invata si evolua.
6. Incercati sa nu va incredeti in oamenii care stiu mereu ceea ce se intampla cu fiecare dintre apropiatii vostri. Acestia sunt cei pe care trebuie sa va bazati cel mai putin deoarece sunt nestatornici.
7. Fiti intotdeauna amabili si draguti cu persoanele pe care abia le cunoasteti deoarece acestea au nevoie de sprijn pentru a se acomoda. In plus, roata se invarte si nu se stie niciodata cand veti fi si voi in locul lor. Nu conteaza ca acest lucru se va intampla peste o saptamana sau peste 10 ani. In eventualitatea ca acel moment va veni, tratati oamenii cu respect si cu blandete, exact asa cum v-ati dori sa fiti voi tratati.
8. Fiti punctuali. Acesta este un semn de respect, dar si dovada ca ati primit o educatie buna in familie – si o veti primi cu siguranta! In plus, daca intarziati undeva, este posibil sa ratati lucruri extrem de importante, situatii pe care nu le veti mai intalni poate niciodata. Si atunci va intreb: merita oare sa intarzii? Eu va spun ca nu! Timpul este pretios!
9. Evitati sa va supuneti majoritatii daca nu sunteti de aceeasi parere. Fiti lideri, nu supusi! Imi doresc sa aveti coloana vertebrala si sa invatati sa luati singuri decizii bune in viata.
10. Cel mai important lucru dintre toate, desi ma repet: tratati-i pe oamenii din jurul vostru exact asa cum v-ati dori ca ei sa va trateze pe voi. Nicio realizare, oricat de mareata ar fi, nu va da dreptul sa fiti aroganti si sa ii dispretuiti pe cei din jurul vostru.
Am omis un lucru: eu voi fi mereu acolo, undeva, pentru voi! Nu ezitati niciodata sa ma cautati si sa imi cereti ajutorul!
Va iubesc,
mama“
Ce parere ai despre aceste sfaturi? Tu ce ti-ai dori ca micutul tau sa invete de la tine? Impartaseste-ne opinia ta in sectiunea dedicata comentariilor.