Sexul neprotejat face victime. Tot mai multe tinere de 20 de ani dezvolta cancer de col uterin


Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Manchester, numarul tinerelor care dezvolta cancer de col uterin a crescut ingrijorator in ultimii zece ani. Cercetatorii explica aceasta crestere cu faptul ca tot mai multe tinere in preajma varstei de 20 de [...]


Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Manchester, numarul tinerelor care dezvolta cancer de col uterin a crescut ingrijorator in ultimii zece ani.

Cercetatorii explica aceasta crestere cu faptul ca tot mai multe tinere in preajma varstei de 20 de ani fac sex neprotejat si cu mai multi parteneri, informeaza Daily Mail.

Citeste si: 4 din 10 oameni se vor imbolnavi de cancer. Vezi care sunt cauzele

In ultimii zece ani, numarul cazurilor de cancer de col uterin a crescut in randul acestei categorii cu 40 de procente. Oamenii de stiinta au explicat ca sansele ca o tanara sa dezvolte cancer de col uterin sunt cu atat mai mari cu cat aceasta isi incepe viata sexuala la o varsta mai frageda si schimba mai multi parteneri.

Cercetatorii britanici au comparat numarul acestor de cazuri de cancer inregistrate intre 2002 si 2006, acestea fiind cele mai recente informatii disponibile, cu numarul cazurilor identificate in perioada 1992 -1996, scrie Gandul.

Citeste si: Si copiii fac cancer! Afla ce sanse de vindecare au in Romania

Astfel, au descoperit ca pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani, numarul cazurilor de cancer de col uterin a crescut cu 43%. Altfel spus, daca in perioada 1992 – 1996 erau diagnosticate circa 215 cazuri pe an in Marea Britanie, cifra ajunge la 283 de cazuri pentru aceasta grupa de varsta in perioada 2002 – 2006.

In schimb, pentru celelalte segmente de varste, numarul cazurilor de femei care dezvolta cancer de col uterin este in scadere. Pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani, numarul cazurilor diagnosticate a scazut cu 40 de procente.

related posts

Modifică setările cookies