Solutie controversata: Copiii obezi ar trebui internati in centre de ingrijire pana slabesc


Un reputat medic american da vina pe parinti pentru kilogramele in plus ale copiilor si sugereaza ca micutii ar trebui sa fie luati de acasa pentru a se putea vindeca de obezitate. Obezitatea este o boala, iar parintii au datoria [...]


Un reputat medic american da vina pe parinti pentru kilogramele in plus ale copiilor si sugereaza ca micutii ar trebui sa fie luati de acasa pentru a se putea vindeca de obezitate.


Obezitatea este o boala, iar parintii au datoria sa ii invete pe copiii lor ce inseamna alimentatia sanatoasa. Nu sa le ofere junk food, dulciuri si sucuri carbogazoase dimineata, la pranz si seara.

Separarea copilului de parinti ar trebui sa fie de cat mai scurta durata. “Copilul trebuie reunit cu familia cat mai curand posibil. Iar in lipsa lui, parintii ar trebui sa fie instruiti despre cum sa-si schimbe obiceiurile alimentare”, sustine dr. David Ludwig, un specialist de top in combaterea obezitatii, care lucreaza la Spitalul de Copii din Boston, Massachusetts.

Doctorul sustine ca ideea acestei metode de tratament a obezitatii infantile i-a venit dupa ce, in urma cu aproape 10 ani, o fetita de 3 ani, care cantarea 40 de kg, a ajuns la clinica lui pentru a slabi. Parintii ei aveau amandoi handicapuri fizice si erau si saraci, le era aproape imposibil sa mentina greutatea fetitei la un nivel normal, scrie dailymail.co.uk.

Anul trecut, copila a revenit la clinica. La numai 12 ani, cantarea 154 de kg si avea diabet, probleme cu colesterolul, cu tensiunea si apnee in somn. Daca ramanea in familie, starea ei de sanatate s-ar fi inrautatit tot mai mult, pana in punctul in care chiar viata ei ar fi fost in pericol.

Dr. Ludwig spune: “Din motive medicale, statul a trimis-o pe fetita intr-un centru de ingrijire, unde a primit, pur si simplu, 3 mese echilibrate pe zi, o gustare sau doua si unde facea exercitii fizice moderate”.

De atunci a trecut cam un an, copila a slabit 59 de kg si, desi inca e obeza, diabetul si apneea in somn au disparut. Fetita a ramas internata in centrul de ingrijire.

Intr-o scrisoare catre Revista Asociatiei Medicale Americane, dr. Ludwig recomanda trimiterea copiilor cu obezitate severa in centre de ingrijire. In jur de 2 milioane de copii americani ar putea fi internati, daca masurile s-ar aplica.

E mai bine sa trimiti copiii intr-un centru decat sa-i supui la interventii chirurgicale, spune doctorul. Sugestiile sale au provocat dezbateri aprinse in SUA, iar unii ii reproseaza ca vrea sa transforme statul american in “dadaca” pentru copiii obezi.

In prezent, singurul caz in care copiii pot fi luati de langa parinti, chiar impotriva vointei acestora din urma, este cel in care exista un risc iminent de moarte – copilul e in pericol sa moara in cateva zile sau chiar ore – si exista tratamente medicale cu eficienta dovedita. Obezitatea, in mod evident, nu satisface aceste criterii.

Crezi ca internarea copiilor obezi in centre de ingrijire poate fi o solutie buna, pe termen lung? Crezi ca parintii pot fi instruiti in asa fel incat, dupa intoarcerea copilului in familie, sa isi schimbe stilul de viata si sa nu le mai ofere mancaruri nesanatoase?

related posts

Modifică setările cookies