Top 9 alimente bune pentru sanatatea sanilor tai


Ti s-a intamplat sa ignori pericolul cancerului la san pana cand una dintre prietenele sau membrele familiei tale s-a confruntat cu aceasta afectiune? Nu lasa realitatea sa te loveasca din plin si fa ceva pentru sanatatea sanilor tai inainte sa [...]


Ti s-a intamplat sa ignori pericolul cancerului la san pana cand una dintre prietenele sau membrele familiei tale s-a confruntat cu aceasta afectiune? Nu lasa realitatea sa te loveasca din plin si fa ceva pentru sanatatea sanilor tai inainte sa fie prea tarziu.

Programul ocupat de la serviciu, indatoririle de mama si de sotie si putinul timp liber pe care il ai la dispozitie nu-ti permit, probabil, sa te ocupi de corpul tau asa cum ti-ai dori. Nu transforma insa aceste mici obstacole in scuze pentru a-ti trata starea de sanatate cu superficialitate.

Datele statistice arata ca in Romania numarul bolnavilor de cancer se ridica la aproximativ 500.000 de persoane, cea mai comuna forma intalnita fiind cancerul de san.

Sigur ca in aceasta problema de o importanta majora este si ereditatea, insa poti adopta un stil de viata sanatos si preventiv, care ar putea indrepta sortii in favoarea ta.

Inainte de a-ti schimba regimul alimentar, straduieste-te sa faci cat mai mult sport: pastrarea unei greutatie echilibrate previne aparitia cancerului.

Cat despre alimente, iata ce nu ar trebui sa lipseasca din frigiderul tau:

1. Prune si piersici

Cercetatorii de la A&M Texas au descoperit, de curand, ca prunele si piersicile contin o cantitate de antioxidanti care poate fi comparata cu cea a “super-fructelor de padure”. Cele dintai contin doua tipuri de polypehnol care vor tine celulele canceroase la distanta si le vor proteja, deopotriva, pe cele sanatoase. Aceasta este unul din cele mai mari beneficii, de vreme ce majoritatea tratamentelor afecteaza si celulele neafectate din organism.

2. Nuci

Intr-unele dintre cele mai recente articole de specialitate a aparut informatia conform careia nucile ar stopa dezvoltarea cancerului mamar. Mai mult decat atat, intr-un studiu al Universitatii Marshall, cercetatorii au introdus o cantitate mica de nuci in alimentatia unui grup de cobai, in timp ce altuia i s-a oferit alimentatia cu care era obisnuit. Dupa 34 de zile, rata cresterii tumorii in cazul cobailor care mancasera nuci scazuse considerabil.

3. Broccoli

Un compus din broccoli numit sulforaphane impiedica imprastierea celulelor canceroase in organism. Pentru a profita la maximum de acest element incearca sa consumi broccoli crud sau doar putin inabusit.

4. Somon

Daca iei suplimente care contin ulei de peste timp de, cel putin, zece ani, poti combate cea mai comuna forma de cancer mamar. Regasit in ulei, Omega 3 reduce inflamatiile care ar putea provoca afectiunea mortala. Daca vrei sa eviti pastilele, specialistii iti recomanda sa consumi somon, sardine si ton in fiecare zi a saptamanii si vei asimila cantitatea necesara combaterii bolii.

5. Ulei de masline

Iata inca un motiv pentru care este benefic sa consumi ulei de masline extra-virgin: cand un grup de cercetatori din Barcelona a inclus uleiul in alimentatia unor soareci care sufereau de cancer, au observat ca una dintre grasimile monosaturate din continut a blocat cresterea celulelor maligne.

6. Patrunjel

Specialistii de la Universitatea din Misssouri au descoperit ca acest aliment inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Animalelor carora le-a fost administrat apigenin, un compus al patrunjelului, li s-a intarit rezistenta impotriva tumorilor, motiv pentru care specialistii recomanda sa presari patrunjel pe mancarea ta din fiecare zi.

7. Cafea

Consumul de cafea poate stopa dezvoltarea unei forme agresive de cancer mamar, conform unui studiu realizat in mai 2011. Antioxidantii din boabe produc celule care lupta impotriva afectiunii, asa ca acesta este unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa renunti la consumul de cafea.

8. Fasole

In momentul in care cresti cantitatea de fibre necesare organismului tau, iti reduci sansele de imbolnavire. La fiecare 10 grame de fibre adaugate in alimentatia zilnica, riscul de a capata afectiunea scade cu 7%. Pe langa fasole, adauga la mese mazare, zmeura si grau.

Tu iei vreo masura pentru a preveni cancerul mamar? Stiai ca aceste alimente au calitati benefcie asupra organismului tau? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies