Comunicarea personala, fata in fata, este folosita in prezent de 90% dintre parinti, urmatoarele canale de comunicare mentionate fiind telefonul si avizierul gradinitei. Mediile digitale au prins si ele teren in comunicarea dintre gradinite si parinti, fiind utilizate din ce in ce mai frecvent, mai ales de parintii ai caror copii merg la gradinite particulare.
Aproape o treime dintre parinti folosesc zilnic calculatorul sau smartphone-ul pentru a afla informatii de la gradinita. In cazul parintilor ai caror copii urmeaza cursurile unei gradinite particulare, ponderea utilizarii mediilor digitale este mai mare comparativ cu parintii micutilor educati in sistemul de stat.
Dintre informatiile pe care le primesc zilnic de la gradinite, parintii mentioneaza pe primul loc meniu de preparate alimentare. Saptamanal, parintii primesc raportul de activitate de grupa, raportul de activitate individuala, fisa de observare. Multe gradinite transmit lunar parintilor informatii privind planificarea activitatilor extracurriculare, evaluarea progresului copilului, agenda de evenimente, agenda de activitati comune parinte-copil, resurse educationale pentru acasa.
Utilizarea retelelor sociale de catre gradinite, desi o tendinta in crestere, ramane un subiect controversat. Conform raspunsurilor a aproape jumatate dintre parintii participanti la studiu, gradinita obisnuieste sa foloseasca retelele de socializare pentru a posta fotografii si clipuri video cu activitatea copiilor. In acelasi timp, intrebati daca cred ca retelele de socializare sunt un mediu sigur si adecvat pentru a publica date si imagini personale ale copiilor, 77,7% dintre parinti au raspuns ca nu.