Ultima saptamana de sarcina. 7 sfaturi ca sa fii pregatita pentru nastere


Ai cumparat deja patutul si ai spalat o multime de hainute mici pentru nou-nascuti? Ce altceva ai mai putea face pentru a te pregati pentru venirea pe lume a bebelusului? Durata medie a unei sarcini este de 40 de saptamani. [...]


Ai cumparat deja patutul si ai spalat o multime de hainute mici pentru nou-nascuti? Ce altceva ai mai putea face pentru a te pregati pentru venirea pe lume a bebelusului?

Durata medie a unei sarcini este de 40 de saptamani. O sarcina dusa intre 38 si 42 de saptamani se numeste sarcina in termen. Cei mai multi bebelusi nu sunt punctuali si nu vor sa se nasca fix la data prevazuta de medic; marja de eroare este, in medie, de 2 saptamani in jurul acelei date.

Pe ultima suta de metri, cel mai important e sa te relaxezi si sa te bucuri de zile cat mai linistite. Citeste 7 recomandari ca sa te pregatesti cum se cuvine pentru marele eveniment a carui numaratoare inversa deja a inceput, pentru tine:

  1. Ignora povestile urate. Nu le asculta pe mamicile care iti povestesc despre cat de dureroasa e nasterea, cat de nepasatori sunt medicii si cat de ingrozitoare a fost experienta nasterii pentru ele. Nu-ti fie teama sa le spui sa se abtina de la astfel de “incurajari”. E daunator sa te umpli de energii negative si temeri cu numai cateva zile inainte de nastere, cand sunt foarte multe sanse ca in cazul tau totul sa mearga perfect.
  2. Scrie un plan al nasterii. Discuta in prealabil cu sotul si cu medicul tau despre cum ai prefera sa decurga nasterea: unde nasti, cine sa te asiste, metoda – cezariana sau nastere normala etc.
  3. Alege metoda prin care iti vei usura durerea din timpul nasterii. Autohipnoza, masaj, muzica de relaxare sau poate chiar anestezie. Daca urmezi cursuri de nastere prin hipnoza, vei afla cum poti folosi tehnica respiratiei si a vizualizarii in asa fel incat sa diminuezi durerea din timpul travaliului.
  4. Pune la punct detaliile organizatorice. Plateste facturile de intretinere, ratele sau chiria, fiindca dupa nastere sigur nu-ti va mai sta gandul la ele.
  5. Mergi la un salon de infrumusetare si rasfata-te cu manichiura, pedichiura, masaj sau epilat. In primele saptamani cu bebelusul cu greu vei mai gasi o ora, doua libere in timpul zilei numai si numai pentru tine.
  6. Odihneste-te. In ultima saptamana de sarcina, e esential sa te relaxezi si sa te odihnesti, pentru a putea face fata cu brio noilor provocari pe care le implica statutul de mamica. Oricat de mult ai dormi inainte, dupa nastere tot te vei simti extrem de obosita, iar luxul unui somn de dupa-amiaza va deveni o amintire indepartata dupa aparitia bebelusului.
  7. Imprieteneste-te cu campul gravitational. Pozitia culcat este cea mai nefireasca dintre toate pozitiile in care o femeie poate naste, pentru ca sfideaza gravitatia. Inainte sa intri in travaliu, familiarizeaza-te cu toate celelalte pozitii potrivite pentru nastere si incearca-le. Misca-te liber, mergi, roteste-ti soldurile – toate aceste mici exercitii te vor ajuta sa ai un travaliu usor.

related posts

Modifică setările cookies