Va mutati in alta casa? 7 sfaturi sa-ti ajuti micutul sa se acomodeze cu noua locuinta


Conform statisticilor, pe langa sarcina si casatorie, mutatul intr-o noua locuinta este una dintre cele mai stresante activitati din viata unei persoane.


Haosul creat de obiectele pe care trebuie sa le duci in noua locuinta si nevoia de a le organiza se transforma in detalii minuscule insa in momentul in care micutul tau se intristeaza stiind ca urmeaza sa se desparta de cel mai bun prieten sau de zona lui preferata de joaca o data cu schimbarea locuintei.

La fel ca adultii, copiii se ataseaza de locuri si obiecte, iar o astfel de schimbare nu este deloc usoara pentru el, asa cum nu este nici pentru tine.

Vezi 7 sfaturi simple pentru a transforma mutatul intr-o noua locuinta intr-un eveniment mai putin neplacut pentru copilul tau:

1. Pregateste terenul

Vorbeste din timp cu micutul despre posibilitatea unei schimbari de locuinta. Daca aduci in discutie acest subiect de cateva ori, pana la momentul mutarii el ar putea accepta mai usor ideea si s-ar putea acomoda cu gandul ca locul pe care il numeste acum “acasa” nu va mai fi acelasi.

2. Entuziasmeaza-te

Copiii simt emotiile pe care le experimenteaza parintii lor, asa ca arata-te incantata de schimbarea pe care urmeaza s-o faceti. Pe masura ce te va vedea pe tine fericita, entuziasmul lui va creste.

3. Evidentiaza aspectele pozitive ale mutarii

Chiar daca trisezi putin, este important sa-i repeti copilului tau care sunt avantajele schimbarii locuintei voastre. In noua casa va avea o camera mai mare? Parcul de langa bloc este mai frumos si detine mai mult spatiu de joaca? Nu ezita sa-i spui aceste lucruri si sa-i argumentezi de ce sunt aceste elemente importante si avantajoase pentru el.

4. Implica-l in mutare

Ofera-i micutului tau impresia ca are un cuvant de spus si implica-l in alegerea casei sau a obiectelor pe care urmeaza sa le achizitionati. Copiiilor le place sa simta ca opinia lor conteaza.

5. Viziteaza frecvent locul in care urmeaza sa va mutati

Organizarea noii case implica masuratori si tot felul de schimbari tehnice, de cele mai multe ori. Ia-l cu tine la noua locuinta de fiecare data cand se iveste ocazia. Mai mult, invita-l la o plimbare in cartier si acomodeaza-l cu imprejurimile – un loc pe care incepi sa-l cunosti nu mai este atat de infricosator cum era la inceput.

6. Pune-l la “treaba”

Intreaba-l cum ar trebui sa organizati lucrurile si desemneaza-l sef al impachetarilor. Il poti lasa pe el sa decida ce anume pastreaza si ce lasa in urma pentru un plus de intelegere si acceptare a schimbarii.

7. Planuieste o petrecere de casa noua

Prima seara pe care o petreceti impreuna in noua locuinta poate fi un motiv bun de a organiza o petrecere. Celor mici le plac prajiturile, muzica si jocurile, iar asocierea acestora cu noua locuinta nu va face decat sa usureze tranzitia.

Desigur, cele sapte sfaturi nu te vor scapa de stresul mutarii si de confruntarea cu noul mediu.

Cu toate acestea, incearca sa pui in aplicare macar cateva dintre ele si vei vedea ca schimbarea va fi accepta mai usor de cel mic.

related posts

Modifică setările cookies