Cel mai cool accesoriu de vara. Invata cum sa porti turban la plaja sau party-uri de la Carmen Negoita


Carmen Negoita se declara pasionata de turbane. Fashionista alege sa poarte acest tip de accesoriu atat la plaja, cat si la tinutele elegante de la evenimentele mondene.


In impresionanta sa garderoba se regaseste si un turban auriu cu pietre masive pe care Carmen Negoita l-a achizitionat din Turcia si pe care l-a purtat in cadrul unei sedinte foto pe care a realizat-o pentru blogul sau www.carmennegoita.com.

Turbanul a completat o tinuta cu totul speciala: pantaloni aurii cu o croiala tip salvar, o bluza alba cu imprimeu de tip oriental inchisa la spate prin impreunarea unor fasii de material, creatie Irina Musat, pantofi nude cu bara albastra, geanta Moschino si bijuterii superbe realizate de Madalina Flusberg.

Tinuta a fost integrata perfect intr-un cadru relaxant, bloggerita fiind fotografiata langa un lac cu nuferi superbi.

"Turbanul a fost purtat de femei inca din secolul al XVII-lea atat din ratiuni practice, pentru a le fixa parul sau a le proteja de razele soarelui, religioase, sociale, cat si estetice, fiind un accesoriu foarte glam. Culorile sunt variate si fiecare simbolizeaza ceva: rozul, de exemplu, renasterea primavarateca, fiind folosit la ceremoniile de nunta din India, iar cel negru cu varful alb descendenta din rangul lui Mohamed si educatia aleasa. Cu timpul, turbanul a devenit element fashion in vestul Europei, in special in Marea Britanie si Franta. Cel mai in voga a fost la inceputul secolului XX, fiind purtat de femeile din inalta societate. Cu timpul, forma si destinatia lui au suferit modificari, de la filmele anilor 40 sau din pictorialele Vogue ale anilor 70 pana la episoadele din Sex and the city ale anilor 2000 cand a fost pus in valoare de eleganta Carrie Bradshaw", scrie Carmen Negoita pe blog.

Fashionista mentioneaza ca turbanul poate fi purtat cu lejeritate la mai multe tipuri de tinute. “Il putem purta atat la plaja, asortat la un costum de baie sau la un caftan, cat si la tinuta de zi, salopeta, rochie sau chiar la tinute de seara, la petreceri exclusiviste, daca respectam, bineinteles, codul vestimentar”, a incheiat Carmen.

  • Cel mai cool accesoriu de vara. Invata cum sa porti turban la plaja sau party-uri de la Carmen Negoita

related posts

Modifică setările cookies