Cinci accesorii pe care trebuie să le ai în garderobă


A fost o vreme când oamenii purtau haine doar pentru a se proteja de intemperii, de căldură și de insecte. La acea vreme, nu erau atât de multe țesături ca acum, iar industria fashion era inexistentă.


Odată cu trecerea timpului, oamenii au început să poarte, pe lângă haine, accesorii. Pantofi, bijuterii, poșete, panglici pentru păr, eșarfe - acestea sunt doar câteva dintre accesoriile care ne ajută să ne exprimăm stilul, gusturile și preferințele.

Accesoriile sunt folosite pentru a spori frumusețea unei persoane și pentru a crea outfituri inedite. Astfel, există câteva accesorii de nelipsit în garderoba oricărei femei.

Bijuteriile

Celebrul designer Michael Kors a spus la un moment dat că „accesoriile sunt un semn de exclamare pentru ținuta unei femei“. Așadar, putem spune că este întotdeauna distractiv să fii propriul stilist și să îți asortezi o pereche de cercei din aur galben ori un colier cu perle la o ținută și astfel să te faci remarcată. Bijuteriile fac ca o femeie să strălucească și conferă eleganță unei ținute. Un outfit simplu poate fi transformat într-o ținută spectaculoasă cu ajutorul unei pete de culoare dată de bijuterii. Cerceii, inelele, brățările și colierele sunt accesorii importante pentru femeile care vor să se remarce în mulțime sau care, pur și simplu, vor să se simtă elegante.

Poșetele

Aceste accesorii sunt purtate, în prezent, de majoritatea femeilor. Sunt obiecte indispensabile, nu doar pentru că ajută la conturarea unui outfit complet, ci și pentru că sunt foarte practice, fiind necesare pentru depozitarea unor obiecte de care aveam nevoie în activitățile de zi cu zi (telefonul mobil, portofelul, agenda etc). Indiferent dacă este o poșetă supradimensionată, o geantă de mici dimensiuni, un rucsac sau un clutch, este un accesoriu care dă o altă formă unei ținute vestimentare. De pildă, dacă preferi îmbrăcămintea închisă la culoare, o poșetă în culori deschise ori în nuanțe puternice va fi un punct de atracție asupra ținutei.

Ochelarii de soare

Este binecunoscut faptul că ochelarii de soare ne protejează ochii de razele ultraviolete și sunt necesari mai ales în sezonul cald când expunerea la soare este mai ridicată. Însă, pe lângă componenta practică a ochelarilor de soare, există și una estetică. Un accesoriu de modă care a prins din ce în ce mai mult contur în ultimii ani, ochelarii de soare sunt purtați de toată lumea - de la vedete la copii - pentru a-și exprima stilul personal.

De asemenea, ochelarii de soare pot contribui la accentuarea trăsăturilor frumoase ale feței, dar și pentru a ascunde anumite imperfecțiuni. Însă, este important să alegem acele modele de ochelari de soare care se potrivesc cu forma feței.

Eșarfele

Pentru zilele friguroase de toamnă, o eșarfă este un accesoriu de nelipsit în alcătuirea unui outfit practic și, în același timp, spectaculos. Culorile eșarfelor aduc o notă veselă unei ținute simple. O eșarfă nu este doar confortabilă, ci și un accesoriu care îți poate defini stilul. Poate fi purtată în numeroase moduri și poate înlocui cu succes bijuteriile.

Pălăriile

La începutul secolului al XVI-lea, când fetele au început să iasă din casă, nu era prea bine văzută prezența lor cu capul descoperit. Pe lângă bonetele cu eșarfe, fetele au început să poarte pălării. Acest accesoriu de modă a cunoscut diferite forme de-a lungul anilor, fiind purtat atât de femei, cât și de bărbați. În prezent, este unul dintre accesoriile de nelipsit din garderobele celor pasionați de industria fashion.

Accesoriile reprezintă o parte esențială din viețile noastre, deoarece ne ajută să ne conturăm un stil propriu, inedit și plin de farmec. Alegerea accesoriilor potrivite poate schimba semnificativ un outfit banal.

Sursă foto: Maria Markevich/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies