Cum îți ajuți părul să întâmpine toamna cu bine


La fel ca la finalul oricărei veri, și anul acesta părul tău se resimte din plin după băile prelungite de soare.


Acestea, alături de folosirea ondulatorului, pun la încercare rezistența firelor și alterează aspectul sănătos pe care îți place atât de mult să îl etalezi. Zilele însorite sunt pe sfârșite, dar ocaziile în care buclele tale pot străluci, nu. Dacă vrei să păstrezi ceva din prospețimea look-ului tău estival și în lunile care urmează, trebuie doar să adaptezi ritualul de îngrijire a părului tău. Iată care sunt metodele prin care te asiguri că vei avea o podoabă capilară care să te pună în valoare, indiferent de anotimp.

Tunde-ți vârfurile

Niciun semn al efectului pe care îl au razele de soare asupra părului tău nu este mai evident decât despicarea vârfurilor. Razele ultraviolete au un efect profund asupra structurii firelor, de aici și greutatea în a-ți aranja părul. Imediat ce observi toate aceste probleme, trebuie să iei o decizie care nu te va bucura pe moment, dar care îți va aduce multă satisfacție pe termen lung. Scurtarea lungimii firelor de păr cu cel puțin doi centimetri te ajută să obții o creștere mai rapidă a acestora și să le poți pieptăna mai ușor.   

Folosește corect uleiul de păr 

Hidratarea este o condiție de bază a supraviețuirii întregului organism, așa că părul nostru nu putea face excepție de la această regulă. Pielea scalpului este mai uscată pe timp de toamnă și are nevoie de susținerea pe care doar un ulei de par o poate oferi. Vitaminele din componența acestuia hidratează buclele în profunzime și îi conferă un volum cu aspect natural, alături de o bună rezistență în fața ruperii. Strălucirea este semnul imediat al faptului că părul tău se hrănește sănătos și că are parte de tratamentul potrivit. 

Alege-ți culoarea în mod inspirat

Un păr sănătos se poartă cu mândrie. De ce să nu profiți de acest moment pentru a face o schimbare de look? Fie că optezi pentru un balayage sau pentru un ombre, merită să păstrezi rădăcina într-un ton de șaten-caramel, iar lungimea, într-unul de blond-alună sau chiar de arămiu. Dacă vrei să schimbi complet culoarea părului, trebuie să știi că nuanțele de blond luminos se potrivesc tenurilor deschise, celelalte nuanțe de piele fiind dezavantajate de această alegere. Unui ten închis cu ochi verzi i se potrivește cel mai bine un blond bej sau chiar unul cu nuanțe ciocolatii.

Protejează-ți podoaba capilară

Odată ce diminețile plăcute de vară sunt înlocuite de cele în care frigul „te înțeapă", trebuie să iei în serios apărarea în fața temperaturilor scăzute. Bluzele lungi, pantalonii sau cardiganul trebuie completate de accesorii de purtat pe cap, iar asta nu doar din considerente de styling. Protejat de o bentiță sau chiar de un fes, părul își păstrează culoarea pentru mai multă vreme și își menține rezistența pentru mai mult timp. În ciuda temperaturilor scăzute, razele de tip ultraviolete continuă să acționeze asupra firului și să-i slăbească structura. Oferă-i podoabei capilare refugiul potrivit și ținuta ta va fi imposibil de ignorat.

Adaptează-ți dieta

Din moment ce părul tău se hrănește cu elemente nutritive, este clar că meniul tău zilnic îți influențează frumusețea și din punct de vedere al podoabei capilare. Profită de bogăția toamnei și alimentează-te cu vitaminele din legumele și fructele acestui anotimp. Nu în ultimul rând, ouăle și nucile, bogate în vitamina H, te ajută să previi căderea firelor, iar vitamina E, ușor de asimilat din porumb, din măsline sau din avocado, stimulează creșterea părului, prin accelerarea circulației.

Garderoba de toamnă nu este completă fără un păr superb. Cu sfaturile de mai sus, poți să-i acorzi o îngrijire completă, pentru un look de invidiat.

Credit foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies