Greseli care iti ruineaza manichiura. Ce trebuie sa faci pentru a avea unghii impecabile


Este enervant sa iti faci maniciura timp de o ora, iar dupa cateva minute observi ca ti-a sarit oja de pe unghii. Urmatoarele trucuri te vor ajuta sa ai o manichiura impecabila.


1. Nu te speli pe maini inainte sa iti aplici oja 

Ai observat vreodata ca manichiurista iti sterge unghiile cu acetona inainte sa ti le dea cu oja, chiar daca tu nu ai fost data cu oja ulterior? Se procedeaza in acest mod pentru ca unghiile tale au uleiuri naturale (transferate de pe varful degetelor) care impiedica rezistenta ojei pe unghii. Asadar, foloseste acetona, apoi spala-te pe maini cu sapun si apa pentru a scapa de aceste uleiuri.

2. Iti pilesti unghiile in directii diferite

Nu este bine! Unghiile se vor rupe. Celebra manichiurista Deborah Lippmann recomanda ca pila sa fie manevrata usor intr-o singura directie, incepand din marginea exterioara si tragand spre centru.

3. Nu-ti exfoliezi cuticulele

Contrar convingerilor populare, uleiul de cuticule si solutia pentru indepartarea cuticulelor nu reprezinta acelasi lucru. Acestea se pot utiliza alternativ. Uleiul ajuta la hidratare, iar produsul pentru indepartarea cuticulelor exfoliaza cuticulele. Aplica produsul din urma pe cuticule, apoi impinge-le usor cu o ustensila speciala. Iar la final aplica uileiul pentru hidratare.

4. Sari peste aplicarea stratului de baza

Este important sa incepi fiecare manichiura cu aplicarea unui strat de baza hranitor si de inalta calitate pentru a avea unghii sanatoase si lungi. Pe langa acest fapt, oja de pe unghii va rezista mai mult timp.

5. Folosesti prea multa oja

Daca procedezi in acest fel, va dura foarte mult timp ca oja sa se usuce, iar unghiile vor avea un aspect urat. Asadar, este suficient sa aplici un singur strat astfel: iei suficienta oja pe pensula, aplici o data pe mijlocul unghiei si cate o data pe fiecare parte, apoi repeti pana devine uniform.

6. Nu astepti suficient timp pentru a-ti aplica si cel de-al doilea strat

Daca la final vrei sa iti aplici si un strat de lac de unghii trebuie sa astepti unul sau doua minute pana sa poti face acest lucru. Solventii din oja au nevoie de timp pentru a se evapora. 

7. Nu aplici lac de unghii/ TOP COAT

Este foarte simplu…Daca sari peste aplicarea lacului de unghii pentru ca te grabesti sau din diferite motive, oja nu va rezista atat de mult. De asemenea, unghiile tale vor avea un plus de stralucire. 

8. Nu iti sigilezi marginile unghiilor

Adesea, oja sare de pe varful unghiilor. Multe femei neglijeaza acest fapt. Iata un truc: la final traseaza cu pensula o linie orizontala pe varful unghiilor.

9. Uiti sa cureti surplusul de oja

Dupa ce ai aplicat ultimul strat de oja, trebuie sa cureti excesul de oja cu ajutorul acetonei si a unei ustensile speciale. Daca nu ai aceasta ustensila, poti folosi un betisor de ureche.

related posts

Modifică setările cookies