Patru mituri despre un ten perfect demontate de un chirurg plastician


 

Daca acneea, iritatiile, roşeata, tenul prea gras sau prea uscat iti dau dureri de cap, chirurgul plastician Ahmed Abdullah, autor al cartii "Simple Skincare, Beautiful Skin: A Back-to-Basics Approach", ofera solutii pentru aceste probleme si demonteaza câteva mituri cu privire la tenul perfect.


 

 

Trebuie sa aplicati pe fata produse de ingrijire diferite.

"Pielea are nevoie de o buna hidratare, iar produsele cosmetice pe care le alegeti in acest sens depind in primul rând de tipul de piele. De aceea, nu este nevoie sa cumparati creme destinate diferitelor zone ale fetei - frunte, ochi. Pielea este piele, prin urmare, ceea ce merge pentru zona ochilor este bun şi pentru restul fetei, şi invers", spune Ahmed Abdullah, citat de site-ul editiei franceze a revistei Vogue.

Produsele de ingrijire pe a caror eticheta scrie ca au in compozitie apa sunt mai hidratante.

Acesta este un alt mit demontat de Ahmed Abdullah. El sustine ca "produsele de ingrijire a tenului bazate pe apa nu hidrateaza, pentru ca pielea nu absoarbe apa". Mai mult, spune acesta, "prezenta apei in astfel de produse face mai mult rau, pentru ca determina diluarea ingredientelor active din produsul respectiv".

Machiajul nu este bun pentru ten.

Afirmatia este cât se poate de falsa, spune Ahmed Abdullah, precizând ca "machiajul nu provoaca in mod direct acnee, insa existe anumite produse de infrumusetare care pot usca excesiv pielea, fiind astfel un factor determinant al acneei". De aceea, medicul recomanda folosirea produselor hipoalergenice.

Vezi care este cel de-al patrulea mit demontat pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies