A aparut cateva secunde intr-o super productie cinematografica, dar rolul i-a distrus viata. Drama fetitei in palton rosu din "Lista lui Schindler". Cum arata acum


Oliwia Dabrowska este o tanara in varsta de 24 de ani, care, cu toate ca a aparut intr-un film-capodopera al anilor ’90, sustine ca micul rol i-a distrus viata si a facut-o sa-i fie rusine ca a facut parte dintr-un astfel de proiect.


O fetita imbracata intr-un palton rosu devine catalizatorul care salveaza vietile a mai mult de 1.000 de evrei destinati sa moara in lagarele de concentrare: aceasta este secventa din filmul “Lista lui Schindler” regizat de Steven Spielberg care i-ar fi distrus viata.

Cu toate ca a aparut cateva secunde pe ecran, Oliwia Dabrowska sustine ca rolul a traumatizat-o si ca nu va uita niciodata faptul ca a fost transformata intr-un simbol al Holocaustului.

"Multi ani am fost rusinata ca am aparut in film si extrem de furioasa pe parintii mei de fiecare data cand povesteau cuiva ca joc acolo", a spus Oliwia, care a adaugat ca le-a ascuns chiar colegilor de liceu si de facultate faptul ca ea este fetita din pelicula lui Spielberg.

Tanara de 24 de ani a povestit cum a urmarit filmul pentru prima data and avea 11 ani, incalcand promisiunea marelui regizor, care a rugat-o sa nu il vada mai devreme de 18. Ea a facut aceasta greseala insa si spune ca imaginile traumatizante i-au distrus viata.

Scenele in care everii erau pur si simplu vanati si omorati pe strada au avut un impact major asupra ei, care adauga ca, in cele din urma a inteles importanta aparitiei ei in pelicula si a invatat sa se mandreasca.

Oliwia joaca rolul unei fetite imbracate intr-un palton rosu pe care omul de afaceri Oskar Schindler o vede intr-o mare de oameni care incearca sa fuga de soldatii SS care vor sa ii omoare.

Micuta este singurul personaj color din pelicula alb-negru si reprezinta un simbol al Holocasutului.

"La 18 ani am inteles ca am facut parte dintr-un proiect de care trebuie sa fiu mandra. Speilberg avea dreptate: trebuia sa astept sa cresc, sa vad filmul si sa inteleg abia apoi despre ce era vorba", a incheiat Oliwia.

  • A aparut cateva secunde intr-o super productie cinematografica, dar rolul i-a distrus viata. Drama fetitei in palton rosu din Lista lui Schindler . Cum arata acum

related posts

Modifică setările cookies