Andrei Hlivniuc, liderul trupei Boombox, un an de luptă în războiul din Ucraina. Ce le-a pregătit fanilor


Anul trecut a lăsat baltă un turneu muzical în SUA pentru a se alătura forțelor de apărare ale Ucrainei. Azi, Andrei Hlivniuc, liderul trupei rock Boombox, continuă lupta împotriva rușilor, dar are timp și pentru muzică.


În februarie 2022, Andrei Hlivniuc și-a anunțat admiratorii că se alătură forțelor de apărare ale Ucrainei, pentru alungarea năvălitorilor ruși. Artistul de 42 de ani a fost acceptat ca voluntar în unitatea Sofia a Poliției de patrulare a Ucrainei.

Din această postură, a ajutat la evacuarea civililor din zonele Kiev, Donețk și Dnipro și a oferit asistență organizațiilor care efectuau misiuni umanitare.

Poliția este cea care efectuează misiuni de luptă și umanitare. Poliția de patrulare nu luptă. Nu există un astfel de ordin ca polițiștii de patrulare să ia parte direct la ostilități, acțiuni ofensive. Dar acești oameni, ca toate celelalte structuri de putere, forțele de apărare ale Ucrainei într-un fel sau altul, încearcă să distrugă cu succes inamicul, să elibereze teritorii, să curețe orașe și sate”, a spus Andrei Hlivniuc, conform presei din Ucraina.

Cu toate acestea, spune artistul, polițiștii au fost pregătiți pentru misiuni de luptă, dacă viața lor sau a civililor era pusă în pericol. La sfârșitul lunii martie a anului trecut, muzicianul a fost rănit destul de grav, la nivelul feței, după ce un obuz de mortier a explodat aproape de el.

O zi de primavară minunată, prieteni! Mulțumesc pentru munții de cuvinte amabile. Îmi revin nu în zile, ci în minute! Vă iubesc!”, a scris artistul pe Instagram după ce a fost în afara oricărui pericol.

Andrei Hlivniuc a ajuns cunoscut pe tot globul, după ce a interpretat un vechi cântec patriotic, în primele zile de război, pe străzile din Kiev. Videoclipul cu el a devenit viral pe rețelele sociale și o sursă de inspirație pentru alți artiști. Vezi VIDEO mai jos!

 

A trecut la misiuni de luptă cu drone

În vara anului trecut, unitatea în care deservește Andrei s-a mutat la Dnipro. Artistul a slujit în Kramatorsk, unde a fost implicat în evacuarea oamenilor din orașele în care au loc ostilități: Sviatohirsk, periferia Slovianskului și zona Bahmut.

Tot atunci, artistul a schimbat arma: a devenit operator de drone de luptă și e angajat în misiuni de anihilare a țintelor inamice.

Sunt operatorul unei drone de luptă. Erau trei, iar acum sunt patru persoane în echipaj cu mine. Suntem angajați în recunoaștere aeriană și misiuni de lovire. Până în prezent, am făcut 49 de plecări de misiuni de luptă”, a spus artistul în noiembrie 2022.

Pleacă în turneu în SUA

La un an după ce a renuțat la turneul muzical din SUA, Andrei Hlivniuc a anunțat că va pleca cu trupa sa peste Ocean. Turneul din 2022 va avea loc în 2023, iar printre orașele în care rockerii vor opri se numără Seattle, San Francisco, Los Angeles, New York (două concerte) și Detroit.

 

Fotografii: @andriihorolski/@boomboxfamily

Vezi și VIDEO:

  • Andrei Hlivniuc, liderul trupei Boombox, un an de luptă în războiul din Ucraina. Ce le-a pregătit fanilor

related posts

Modifică setările cookies