Astăzi este Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an


Cea mai deprimantă zi din an, Blue Monday, este considerată cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie. 


Psihologul britanic Cliff Arnall a lansat teoria „Blue Monday”  în 2005. Aceasta se bazează pe un calcul complex, care ține cont de mai mulți factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

Astfel, psihologii spun că în această zi de luni se stâng toate nemulțumirile noastre: efectele consumului excesiv de ciocolată, cafea sau alcool din decembrie se resimte în organism, financiar nu e totul roz, mai ales din cauza cheltuielilor efectuate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La acestea se adaugă și lipsa  luminii naturale, care  afectează nivelul de vitamina D din organism, responsabilă și cu starea de bine și un risc scăzut de depresie. 

 
Psihologii ne sfătuiesc ca astăzi să petrecem cat mai mult timp la fereastră, aproape de lumina soarelui. De asemenea, sunt recomandate plimbările în aer liber, exercițiile fizice, dar şi gândirea pozitivă.  
 
Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies