Atenție, șoferi și bicicliști: Un nou marcaj rutier apare în București! Cine nu ține cont de el rămâne fără permis


În urmă cu aproximativ o lună, Comisia Tehnică Rutieră din Primăria Capitalei a aprobat un nou marcaj rutier, care va apărea în curând pe străzile din București.


Potrivit site-urilor auto, marcajul auto este denumit Bike Box și se regăsește deja în mai multe orașe nu doar din Europa, ci din întreaga lume. Însă la ce folosește acest marcaj și ce este el, de fapt?

Jurnaliștii de la Știrile PRO TV notează că marcajele vor apărea chiar înainte de semafoare și sunt nişte pătrate cu o bicicletă desenată în mijloc. Bicicliştii vor putea trece printre maşini, se vor opri în spaţiile destinate lor, chiar în fruntea coloanei. Aşa că vor pleca primii, iar şoferii vor fi nevoiţi să-i aştepte. Mai mult decât atât, marcajele sunt și pentru cei care circulă pe trotinete, nu doar pentru bicicliști.

„Linia de stop mutându-se mai în spate, poliţia naţională şi locală va trebui să aplice sancţiuni dacă nu vor fi respectate regulile”, a spus Nicorel Nicorescu, consilier general, iniţiatorul proiectului. Potrivit Codului Rutier, cei care trec de marcajul de stop la culoarea roşie a semaforului, risca o amendă de până la 725 de lei şi suspendarea permisului pentru 30 de zile.

foto: Profimedia Images; Știrile PRO TV

  • Atenție, șoferi și bicicliști: Un nou marcaj rutier apare în București! Cine nu ține cont de el rămâne fără permis

related posts

Modifică setările cookies