Barmanul Casei Regale Britanice isi spune secretele. Iata ce au baut Kate si Will la nunta lor


„Something old, something new, something borrowed, something blue”, asta au avut in meniul de bauturi Will si Kate la nunta regala. Cel care a inventat retetele pentru aceasta ocazie deosebita a fost Sir Angus Winchester, barmanul Casei Regale Britanice. Aflat in Romania cu ocazia Etapei de Mixologie a competitiei Barmaniada 2011l, el a divulgat din secretele lui pentru perfecte.ro.


Faimosul mixolog englez cu experienta de peste 20 de ani a inspirat de-a lungul timpului atatia barmani incat unii si-au exprimat admiratia fata de el botezand baturi cu numele lui: „Winchester”, „Angus&Bueser Special” sau „Winchester Swizzle”. Sir Angus Winchester a creat, cu ocazia nuntii lui William si Kate Middleton, 4 cocktailuri in cinstea cuplului regal dupa dictonul „Something old, something new, something borrowed, something blue”, reprezentativ pentru nunta din epoca victoriana. 

Iata mai jos ingredientele celor patru retete

 “Something Old”

O bautura clasica ce are calitatile pe care le gasim si le iubim la Kate: este fresh, plin de viata, cu o subtila eleganta, iar grenadine este detaliul care o face speciala, la fel ca emotia care se citeste pe fata miresei.

The Blushing Bride

¾ oz.  (22 ml) Tanqueray Dry Gin

¾ oz. (22ml) Triplu Sec

½ oz (15ml) Suc de portocale

½oz (15ml) Suc de lamaie

½oz (15 ml) Grenadine

“Something New”

Un cocktail original creat pentru Printul William si Kate. Este servit intr-un pahar inalt (pentru a reprezenta longevitatea relatiei) impreuna cu ananas – denumit si  Regele Fructelor datorita frunzelor care cresc sub forma de “coroana”. 

The Newlyweds 

1.5oz (45ml)Tanqueray Dry Gin

1oz (30ml) Suc de lamaie

1oz (30ml) Sirop simplu

3 bucati Ananas proaspat

1 felie mica de ghimbir

Apa minerala

“Something Borrowed”

Acest cocktail “imprumutat” de la o femeie recunoscuta in breasla mixologilor, Audrey Saunders, vrea sa simbolizeze egalitatea intre membrii unui cuplu si include putina picanterie, de asemenea foarte importanta in casnicie.

Yin & Yang

¾ oz (22ml) Tanqueray Dry Gin

¾ oz (22ml) Noilly Prat Dry Vermouth

Un strop de bitter de portocale

“Something Blue”

In onoarea inelului de logodna cu safir purtat intai de Printesa Diana, acest cocktail straluceste in nuante de albastru ducand cu gandul si la un cer senin vesnic pentru fericitul cuplu. 

Colour Me Royal

0.75oz  (22ml)Tanqueray Dry Gin

1/2oz (14ml) Lichior Maraschino 

Sucul de la jumatate de lamaie

Lichior de Curacao

Un barman bun nu face doar bauturi bune ci te face sa te simti extraordinar indiferent de ceea ce ai in pahar. Eu servesc oameni, nu servesc bauturi, nici un barman nu ar trebui sa uite asta. Barmanul trebuie sa cunoasca oamenii, sa interactioneze cu ei, nu sa fie o masina care vinde, este vorba de starea de spirit a barmanului, care sa faca oamenii sa se simta bine.”, a declarat el. 

  • Barmanul Casei Regale Britanice isi spune secretele. Iata ce au baut Kate si Will la nunta lor

related posts

Modifică setările cookies