Cesaria Evora a murit


Cesaria Evora, supranumita si "Diva Desculta", a murit sambata, la varsta de 70 de ani. Cantareata a fost internata vineri intr-un spital din tara sa natala - Republica Capului Verde.  La scurt timp, insa, a decedat, din cauza unei insuficiente respiratorii.


Problemele de sanatate au facut-o pe Cesaria Evora sa anunte, in urma cu doar doua luni, ca isi incheie cariera muzicala. Cantareata trebuia sa sustina in luna octombrie trei concerte in Romania, insa si-a anulat turneele din intreaga lume. 

"Medicii care o ingrijesc la Paris i-au ordonat sa isi anuleze urmatorul turneu, iar Cesaria a luat decizia, in acord cu producatorul si managerul ei, Jose da Silva, sa isi incheie definitiv cariera, renuntand la aceasta viata itineranta, care a dus-o in toate cele patru colturi ale lumii, dupa debutul ei din 1991 pe scena internationala", au anuntat la momentul respectiv reprezentantii casei de discuri Lusafrica.

Cesaria Evora  si-a inceput cariera la o varsta destul de inaintata - 47 de ani. Printre melodiile care i-au adus faima se numara celebrele "Besame Mucho", "Cabo Verde", "Sentimento" si "Sodade".

related posts

Modifică setările cookies