Chipurile din spatele printeselor Disney. Cum arata femeile care au dat voce personajelor tale preferate si ce s-a intamplat cu ele


Le-ai auzit vorbind sau cantand in desenele preferate ale copilariei, dar te-ai gandit vreodata cum arata cele care le-au dat "glas"? Iata, mai jos, chipurile din spatele printeselor Disney.


1. Alba-ca-Zapada

Pentru a-i da voce frumoasei Alba-ca-Zapada, tanara Adriana Caselotti, in varsta de 19 ani, a primit doar 20 de dolari pe zi in timpul inregistrarilor - in total 970 de dolari. In plus, a semnat un contract de exclusivitate cu Disney, care a impiedicat-o sa mai lucreze altundeva. Actrita s-a stins in 1997, intr-o casuta din lemn ca cea a personajului pe care l-a interpretat, plin cu papusi si desene cu Alba-ca-Zapada.

2. Cenusareasa

La fel ca si Caselotti, Ilene Woods, tanara care i-a dat vocea Cenusaresei, a fost platita foarte putin pentru rolul vietii ei: doar 2.500 de dolari. In 1988 a dat in judecata Disney, sustinand ca banii pe care i-a primit nu au inclus dreptul ca vocea ei sa fie distribuita si pe casete video. A cerut 20 de milioane, dar pana la urma a facut o intelegere cu Disney in afara tribunalului.

3. Frumoasa din Padurea Adormita

Mary Costa avea 22 de ani in 1952 cand a dat vocea personajului Printesa Aurora, dar filmul a fost lansat doar in 1959. Si ea a dat in judecata Walt Disney, dar a ajuns, la fel, la o intelegere si in prezent, la 83 de ani, inca realizeaza aparitii promotionale pentru companie.

4. Ariel

Jodi Benson nu da voce doar simpaticei Ariel, ci si lui Barbie din "Toy Story", precum si multor alte personaje din "The Powerpuff Girls", "The Grim Adventures of Billy and Mandy", "The Little Engine That Could", "Camp Lazlo" si "Batman Beyond".

5. Belle

Daca vrei sa-i auzi live vocea lui Paige O'Hara, cea care a interpretat-o pe Belle in "Frumoasa si bestia", o poti asculta in spectacolul de pe Broadway, "Menopause the Musical". E foarte atasata de cel mai celebru rol al ei si picteaza desene cu Belle, pe care le vinde.

6. Jasmine

Linda Larkin (prima din stanga), cea care si-a imprumutat vocea printesei din Agrabath isi obtine inca o mare parte din venituri de pe urma acestui rol. Cat despre cea care a cantat in locul lui Jasmine, Lea Salonga, aceasta a aparut in numeroase musical-uri de pe Broadway si a lansat numeroase albume de succes.

7. Merida

Fanii serialului "Boardwalk Empire" o stiu pe Kelly MacDonald, cea care i-a dat voce neinfricatei printese Merida drept Margaret Schroeder Thompson.

8. Mulan

Vocea ei "cantata", Lea Salonga, stiti deja ce face. Vocea ei "vorbita", Ming-Na-Wen, se bucura si ea de succes, cu roluri in "Two and a half Men", "Boston Legal" sau "Private Practice".

9. Tiana

Se pare ca cei care se ocupa cu casting-ul pentru "Private Practice" au dezvoltat o slabiciune pentru printese, deoarece pe langa Ming-Na-Wen au mai distribuit-o in serial si pe Anika Noni Rose, cea care ii da vocea Tianei din "The Princess and the Frog".

10. Rapunzel

Mandy Moore a fost celebra cu mult timp inainte ca desenul animat "Tangle", pentru care si-a imprumutat vocea, sa devina cunoscut si indragit de copii. In prezent, Mandy joaca in serialul "The Advocates", care se va lansa in curand si va da din nou voce unui personaj animat in "Oki's Oasis".

11. Pocahontas

Irene Bedard (mijloc) nu a fost doar "vocea" lui Pocahontas, in desenul cu acelasi nume, ci si modelul fizic pentru celebrul personaj. Cat despre actrita care si-a imprumutat vocea pentru melodiile cantate de Pocahontas, aceasta a fost Judy Kuhn, cunoscuta datorita rolurilor Cosette, dar si Fantine, din musicalul de pe Broadway, "Mizerabilii".

  • Chipurile din spatele printeselor Disney. Cum arata femeile care au dat voce personajelor tale preferate si ce s-a intamplat cu ele

related posts

Modifică setările cookies