Cu o creștere constantă a popularității sale ca destinație pentru escale, Abu Dhabi a devenit din ce în ce mai atractiv datorită accesibilității sale către alte regiuni ale lumii și datorită gamei variate de activități pe care le oferă vizitatorilor pe durata șederii lor.

Compania aeriană Etihad Holidays le pune acum la dispoziție clienților săi și un pachet special, pentru ca aceștia să se bucure de o experință perfectă în Abu Dhabi în timpul escalelor.  

Cazare gratuită în Abu Dhabi 

Etihad Airways este compania aeriană națională secundară a Emiratelor Arabe Unite, cu sediul în capitala Abu Dhabi. Aceasta operează rute către Orientul Mijlociu, Europa, Asia, Australia și America. Baza sa principală este Aeroportul Internațional Abu Dhabi. Compania aeriană a început operațiunile comerciale în noiembrie 2003.

Astfel, clienții companiei pot beneficia de o ofertă exclusivă: cazare gratuită la un hotel de trei stele. Cu posibilitatea de a sta până la două nopți, clienții se pot bucura de un sejur confortabil și relaxant în timp ce așteaptă următorul zbor. 

Printre hotelurile disponibile se numără Aloft Abu Dhabi, Al Manhal Centre, City Seasons Al Hamra Hotel, Golden Tulip Downtown Abu Dhabi, Millennium Al Rawdah Hotel, Premier Inn Abu Dhabi Capital Centre Hotel, Premier Inn Abu Dhabi International Airport Hotel, Southern Sun Abu Dhabi și Traders Hotel, Qaryat Al Beri. 

Ce să vizitezi în Abu Dhabi? Principalele atracții turistice 

Louvre Abu Dhabi, deschis în 2017 în districtul cultural din Saadiyat Island, este un alt punct de atracție al orașului. Proiectat de arhitectul francez Jean Nouvel, acest muzeu impresionează prin cupola sa de oțel care creează un efect de stea și lasă să pătrundă lumina naturală. În interior, găzduiește lucrări ale marilor pictori împrumutate de la muzee franceze precum Musée D'Orsay și Louvre din Paris.

O plimbare de-a lungul Corniche la apus de soare este una dintre cele mai plăcute experiențe din Abu Dhabi. Acest bulevard de 8 kilometri oferă un traseu pentru plimbare sau sport, zone umbrite pentru relaxare, parcuri și tarabe pentru a mânca și a bea. În mijlocul promenadei se află Corniche Beach, o plajă publică unde vă puteți bucura de o baie răcoritoare cu vedere la cel mai înalt steag emblematic din lume și la cupola Teatrului Abu Dhabi.

Qasr Al Watan, un palat deschis recent pentru public, este un obiectiv obligatoriu pentru pasionații de arhitectură și istorie. Acest palat impresionant găzduiește o colecție de artă și artefacte istorice, precum și o bibliotecă cu peste 50.000 de cărți. Arhitectura sa rafinată și grădinile frumoase îl fac o destinație fascinantă de explorat.

Moscheea Sheikh Zayed, considerată una dintre minunile lumii moderne și cea mai mare din țară, este unul dintre cele mai impresionante locuri din Abu Dhabi. Construită între 1996 și 2007 în marmură albă, are patru minarete care se înalță la peste 100 de metri înălțime. Interiorul său, care poate găzdui 40.000 de persoane, este la fel de impresionant, cu o curte imensă decorată cu mozaicuri, un covor făcut manual și candelabre placate cu aur și cristale Swarovski.

Ferrari World Abu Dhabi, situat pe insula Yas și adiacent circuitului Yas Marina, este principalul parc tematic de vizitat în Abu Dhabi. Acest complex uriaș, cu o suprafață de 200.000 de metri pătrați, inclusiv 86.000 de metri pătrați de spațiu interior, este considerat cel mai mare parc tematic acoperit din lume. Cu 19 atracții în total, găzduiește faimoasa Formula Rossa, care atinge 240 de kilometri pe oră în doar 4,5 secunde, fiind cel mai rapid roller coaster din lume.


Foto: shutterstock.com