Cu cine s-a întâlnit Charles înainte cu o zi de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a


Imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, de pe 8 septembrie 2022, Gaston Browne, premierul statului insular Antigua şi Barbuda, a afirmat că va organiza un referendum pentru ca țara să renunțe la monarhie și să devină republică în următorii 3 ani.


„Acesta nu este un act de ostilitate sau rezultatul unor diferende între Antigua şi Barbuda şi monarhie, ci pasul final menit să încheie cercul independenţei, pentru a ne asigura că suntem o naţiune cu adevărat suverană... Aş spune că probabil în următorii trei ani”, a spus Gaston Browne în urmă cu aproximativ o săptămână.

Cu doar o zi înainte de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, premierul statului insular Antigua şi Barbuda a spus din nou că dorește să organizeze un referendum în următorii trei ani, pentru ca țara lui să devină o republică. Iar apoi, el s-a întâlnit cu Regele Charles, alături de care a stat de vorbă.

Chiar dacă dorește ca Antigua şi Barbuda să devină republică, Gaston Browne a anunțat că ţara sa va rămâne un membru angajat al Commonwealth-ului.

Vezi și: EXCLUSIV pe VOYO - „La Oraș” - O comedie blană în jungla urbană

  • Cu cine s-a întâlnit Charles înainte cu o zi de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

related posts

Modifică setările cookies