Curiosul caz al populației din Venezuela: au fost făcute aproape 600.000 de teste și raportate doar 600 de cazuri de coronavirus


Venezuela este, fără doar și poate, una dintre țările sărace ale planetei, iar asta este confirmat și de un studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite (ONU).


Potrivit datelor oficiale oferite de ONU, 24% din totalul populației din Venezuela are nevoie de ajutor umanitar, iar malnutriţia şi maladiile sunt în creştere în această țară. Mai mult decât atât, se pare că în anul 2018, peste 90% din populație trăia în sărăcie și căuta în gunoaie pentru a se hrăni, iar aproximativ 5.000 de persoane părăseau zilnic Venezuela.

În ciuda datelor oferite de ONU, Venezuela nu pare foarte afectată de coronavirus, autoritățile reușind să țină în frâu răspândirea virusului ucigaș care a fost descoperit pentru prima dată în orașul chinezesc Wuhan. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul worldometers.info, în Venezuela au fost făcute, până pe 19 mai, 581.082 de teste, iar doar 618 persoane au fost declarate infectate cu noul coronavirus! Dintre aceștia, 253 s-au vindecat, iar 10 au murit.

Cifrele sunt de-a dreptul incredibile, în condițiile în care Venezuela are o populație de peste 28 de milioane de persoane, iar Associated Press a anunțat că elita din această țară organizează petreceri private la care participă prostituate aduse din Europa și muzicieni cunoscuți pe plan local, postând aceste ispare pe rețelel de socializare, pentru a se mândri.

Vezi și: 

  • Curiosul caz al populației din Venezuela: au fost făcute aproape 600.000 de teste și raportate doar 600 de cazuri de coronavirus

related posts

Modifică setările cookies